Ankara Mimarlar Odası: 'Ermeni ve Katolik Mezarlarının Üstüne Dükkan Yapılıyor'

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları devam ederken, insan kemikleri bulunmuştu.

Ankara Mimarlar Odası: 'Ermeni ve Katolik Mezarlarının Üstüne Dükkan Yapılıyor'

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları devam ederken, insan kemikleri bulunmuştu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

s-ae469b0ac47c446a6019f65ed58151e5511a9f
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hukuksuz kazı sürecinde bulunan insan kemikleri, Anadolu Medeniyetler Müzesi ekipleri tarafından incelemeye alındı. Bölge bilimsel kaynaklarda Ermeni ve Katolik Mezarlığı olarak görünmektedir. Buna rağmen inşaatın devam ettirilmesi, Anadolu topraklarındaki çok kültürlülüğe yapılan bir saygısızlıktır” dedi.

"Acilen kazı çalışmalarının durdurması gerekiyor"

s-0f897379fb60058a1a0fd3ff46cca7552acb29
Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, kazının acilen durdurulması gerektiğini belirten Candan, sözlerine şöyle devam etti:“Anadolu coğrafyasında yaşayanların, mezarlarının üzerine beton dökmek, dükkan yapmak insanlık dışıdır. O alana yapılacak 46 dükkan için bir tarihin yok edilmesi kabul edilemez. Acilen kazı çalışmalarının durdurması gerekiyor.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER