Anthony Albanese, çoğunluk hükümeti kurmayı garantiledi

Avustralya'da 21 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, üç yıl boyunca ülkeyi yönetme hakkı elde eden İşçi Partisi lideri Anthony Albanese, hükümeti kurmak için yeterli sayıyı garantiledi.

Anthony Albanese, çoğunluk hükümeti kurmayı garantiledi

Avustralya'da 21 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, üç yıl boyunca ülkeyi yönetme hakkı elde eden İşçi Partisi lideri Anthony Albanese, hükümeti kurmak için yeterli sayıyı garantiledi. BBC'deki habere göre Albanese'nin bugün kabinesini açıklaması bekleniyor.

Avustralyalı seçmenler, ülkeyi üç yıl boyunca yönetecek 47'nci hükümeti belirlemek üzere 21 Mayıs'ta sandık başına gitmişti. Albanese liderliğindeki İşi Partisi, yaklaşık 9 yıllık muhafazakar hükümete karşı seçim zaferi elde etmişti.

İşçi Partisi 2007'den beri ilk seçim zaferini kazandı.

Anthony Albanese kimdir?

59 yaşındaki Anthony Albanese, Avusturalya'da 2019'dan bu yana sürdürdüğü muhalefet liderliğiyle tanınıyor. 2013'ten bu yana iktidarda olan muhafazakar hükümeti devirmek için mücadele eden Albanese, ülkede en uzun süre görev yapan siyasiler arasında yer alıyor. Albanese, ücretsiz sağlık sisteminin savunan politikasıyla öne çıkarken rugby tutkusu ile de biliniyor.

20'li yaşlarından bu yana İşçi Partisinin çeşitli kademelerinde görev alan deneyimli siyasetçi, yaklaşık 25 yıldır parlamento üyesi olarak ülkesine hizmet ediyor. Albanese, 2007'de Kevin Rudd liderliğindeki İşçi Partisi iktidarında ulaştırma ve altyapı bakanlığı, 2013'te ise başbakan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Avustralya'da şirket karları tahminleri aştı

Avustralya'dan Çin'e: Ticari engelleri kaldırın

Avustralya'nın yeni başbakanı görevine başladı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER