Asgari Ücrette Temmuz Zammında Hangi Hesaplamalar Yapılıyor? Bakanlık Çalışmalara Başladı: Oran Ne Olacak?

Önce açıklamalar hatırlamak isteyenler için sondan başlayalım Enflasyona karşı direnen maaşlarda son durum Bakan Bilgin Erdoğan sonrası durumu netleştirmeye çalışmıştı Zam tartışmaları Gelelim maaş zammında nasıl bir formül izlenecek? Neler planlanıyor? Cumhurbaşka.

Asgari Ücrette Temmuz Zammında Hangi Hesaplamalar Yapılıyor? Bakanlık Çalışmalara Başladı: Oran Ne Olacak?

Önce açıklamalar hatırlamak isteyenler için sondan başlayalım

AKP'li Kurtulmuş: 'Asgari Ücrette İkinci Zam Üzerinde Çalışılıyor'

Enflasyona karşı direnen maaşlarda son durum

Asgari Ücrette Türkiye'de Son Durum: Zam Olacak Olmayacak Derken, Enflasyon Karşısında Eriyen Maaşlar!

Bakan Bilgin Erdoğan sonrası durumu netleştirmeye çalışmıştı

Asgari Ücrette Zam İşareti: Erdoğan'dan Sonra Çalışma Bakanı Bilgin'den de Açıklama Geldi

Zam tartışmaları

2022 Temmuz'da Asgari Ücrete Zam Gelecek mi? Maaşlara Ek Zam Olacak mı?

Gelelim maaş zammında nasıl bir formül izlenecek? Neler planlanıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretlerde artış açıklaması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili kurumlarla birlikte başlattığı çalışmada, asgari ücrete ara zam için 6 aylık enflasyon oranının baz alınması, enflasyon farkının yansıtılması ve işverenlerin ödediği prim yükünde maaş artışıyla oluşan farkın hafifletilmesi formülleri bulunuyor.Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanması beklenirken, asgari ücrette yıllık ve aylık belirleme söz konusu olacak ve üst sınır da iki yıl olarak konuşuluyor.

Haziran ayı enflasyonunun açıklanacağı 4 Temmuz Pazartesi gününün ardından altı aylık enflasyon oranı ortaya çıkacak

Böylelikle memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belirlenecek. Asgari ücretlilerde de ara zam için 6 aylık oranda da ana hatlar ortaya çıkmış olacak.İşveren tarafında ise maaş artışıyla birlikte prim ödemelerine de yansıyacak olan artışın prim desteği ile hafifletilmesi bekleniyor.

İşverene prim desteği de masada!

Asgari ücrette yeni yılda zam ile kaldırılan gelir vergisi ile brüt asgari ücret içinde 760 TL prim kesintisi işveren için 876 TL prim maliyeti bulunuyor.Bir de hükümetin enflasyondan etkilenen işçi, memur, emekli, çiftçi, kamu görevlisi, yaşlı, genç tüm kesimlerle anket çalışması yaptığı belirtiliyor. Bu anket çalışmasında göre sosyal desteklerin düzenlenmesi de konuşuluyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER