Astronotların Ay Yüzeyindeki Volkanlardan Su İçip Banyo Yapabilmesi Mümkün mü?

Buna göre eski volkanlar sayesinde Ay'da kutuplardaki kraterleri şekillendiren ve bazı noktalarda onlarca metre kalınlığına ulaşan buz tabakaları var. Hakemli bilimsel dergi The Planetary Science Journal'da yayımlanan araştırmanın başyazarı Andrew Wilcoski, 'Bunu Ay'da zamanla oluşan.

Astronotların Ay Yüzeyindeki Volkanlardan Su İçip Banyo Yapabilmesi Mümkün mü?
s-96707efeb9f4f091ec5085c61221506eb71db6

Buna göre eski volkanlar sayesinde Ay'da kutuplardaki kraterleri şekillendiren ve bazı noktalarda onlarca metre kalınlığına ulaşan buz tabakaları var.

Hakemli bilimsel dergi The Planetary Science Journal'da yayımlanan araştırmanın başyazarı Andrew Wilcoski, 'Bunu Ay'da zamanla oluşan bir don olarak görüyoruz' dedi.Araştırma ekibi, Dünya'da karmaşık yaşam formlarının ortaya çıkmasında çok önce Ay’daki meydana gelen koşulları yeniden üretmek için bilgisayar simülasyonları oluşturdu.Simülasyonlar eski Ay volkanlarının büyük miktarda su buharı püskürttüğünü ve su buharının daha sonra yüzeye yerleştiğini gösterdi. Bu da Ay kraterlerinde buz depoları olabileceği anlamına geliyor.

Suyun kaç metre derinlikte olduğu iddia ediliyor?

2 ila 4 milyar yıl önce Ay’ın kaotik bir yer olduğunu belirten ekip, bu dönem boyunca yüzeyde binlerce yanardağın patladığını ve bugün Hawaii'dekilere benzeyen devasa nehirler ve lav göllerinin ortaya çıktığını ifade etti.Ekibin tahminlerine göre, Ay’da volkanlardan gelen suyun kabaca yüzde 41'inin buza dönüşmesi için uygun koşullar mevcuttu.Çalışmanın yazarlarından Paul Hayne, bu bulguların içecek ve roket yakıtı elde etmek için suya ihtiyaç duyacağı tahmin edilen Ay kaşifleri için adeta ödül olduğunu belirtti:
'Yüzeyin 5 veya 10 metre altında büyük buz tabakaları bulabilirsiniz.'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER