Av İhalelerinin İptali İçin Yükselen Seslere Tarkan da Kayıtsız Kalmadı: #YokEtmeYaşat

'Av turizmi' adı altında yüzlerce yaban hayvanının katledilmesi için açılan ihalelerden biri daha mahkeme tarafından durduruldu.

Av İhalelerinin İptali İçin Yükselen Seslere Tarkan da Kayıtsız Kalmadı: #YokEtmeYaşat

'Av turizmi' adı altında yüzlerce yaban hayvanının katledilmesi için açılan ihalelerden biri daha mahkeme tarafından durduruldu. Av ihalelerinin iptalini isteyenler sosyal medyada #AvCinayettir, #YokEtmeYaşat gibi etiketlerle paylaşımlar yapıyor. Çevre hassasiyetiyle tanınan sanatçı Tarkan da dahil pek çok kişi bu kampanyalara destek veriyor. 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ise illerdeki av ihalelerine tek tek dava açmak yerine ilgili mevzuatın iptali için Danıştay'da dava açtıklarını duyurdu.

s-8cd1317786324436b764e4190501931c85fcaa
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın toplam 26 dağ keçisinin avlanması için açtığı ihaleye Erzincan İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma gerekçesine ilişkin "Nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır. Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır’ maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurmuştur" denildi.

"Her cana sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz"

s-6c5b5c5f26289d97e2d2fe1ed6ac8ef908162e
Dağ keçilerinin avlanmaması için dava açanlardan Veteriner Hekim Askar Altınöz, karara ilişkin, "Yaban yaşam canlıları için yaşamak haktır, bizler yaşatmak için varız ve yaşatmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullanırken, Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk ise "Her cana sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

İhaleleler tek tek durduruluyor

s-b419d4b37b5ca59cfc6b10885589b7962bab05
Doğa savunucularının tepki gösterdiği av ihaleleri daha önce üç kentte durdurulmuştu.

Tunceli'deki ihale bakanlık, Eskişehir'deki ihale ise mahkeme tarafından durdurulmuştu.

Tunceli'deki Dağ Keçileri 'Şimdilik' Kurtuldu: Bakanlık, Av İhalesini İptal Etti - Eskişehir'deki 'Kızıl Geyik' Avı İhalesi Durduruldu: #AvcılıkSporDeğilCinayettir -

Son olarak Şanlıurfa’da dokuz ceylanın avlanması için yapılan ihaleye mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

s-b0a88b9e7400ec3d3b92dfba14b67cfe757c06

Hayvan Hakları Federasyonu, ihalelere tek tek dava açmak yerine ilgili mevzuatın iptali için Danıştay'da dava açtığını duyurdu.

Sosyal medyada ise #AvCinayettir ve #NedenÖldürüyorsun etiketleriyle kampanyalar başlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER