Avrupa'da doğalgaz fiyatları geriliyor

Avrupa gaz fiyatları, bölgeye yapılan LNG teslimatlarının azaldığına dair göstergelere rağmen, devam eden ılıman hava koşulları ve bol arz nedeniyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa'nın en likit merkezi olan Hollanda TTF hub’ı Şubat a.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları geriliyor

Avrupa gaz fiyatları, bölgeye yapılan LNG teslimatlarının azaldığına dair göstergelere rağmen, devam eden ılıman hava koşulları ve bol arz nedeniyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa'nın en likit merkezi olan Hollanda TTF hub’ı Şubat ayı vadeli kontrat en son Ice Endex'te 2,31 EUR düşüşle 71,99 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı Şubat vadeli kontrat 9,98 p düşüşle 173,66 p/thdüzeyinden satış yaptı.

İngiltere merkezli bir emtia analisti, “Nispeten ılıman hava koşulları, Avrupa'nın muhtemelen şimdilik daha az LNG ile başa çıkabileceği anlamına geliyor ve ayrıca ufukta ciddi bir soğuk görünmüyor” ifadelerini kullanıyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Almanya'da oldukça yüksek seyredecek rüzgâr enerjisi kaynaklı elektrik üretimi ile birlikte, Batı Avrupa'daki hava önümüzdeki dört hafta boyunca sıcaklıklar ılıman seyredecek.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa gaz depolama tesisleri en son %83 dolulukta kaydedildi.

Norveç'de rekor gaz üretiminin devam etmesi bekleniyor

 

Almanya'dan doğalgaz arzı açıklaması

 

Bakan Dönmez cevapladı: Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER