Avrupa kavruluyor: Son 92 yılın en sıcak ayı

İtalyan ANSA ajansının Ulusal Araştırma Konseyi İklim ve Atmosfer Enstitüsü (ISAC-CNR) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülkede temmuz ayı sıcaklıkları ortalamanın 2.26 derece üzerinde seyretti.İtalya'da ocak-temmuz döneminde sıcaklıklar, kayıtların tutulmaya başla.

Avrupa kavruluyor: Son 92 yılın en sıcak ayı

İtalyan ANSA ajansının Ulusal Araştırma Konseyi İklim ve Atmosfer Enstitüsü (ISAC-CNR) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülkede temmuz ayı sıcaklıkları ortalamanın 2.26 derece üzerinde seyretti.

İtalya'da ocak-temmuz döneminde sıcaklıklar, kayıtların tutulmaya başlandığı 1800'den bu yana ortalamanın 0.98 derece üzerinde ölçüldü.

Enstitüye göre, ilk 7 ay boyunca kaydedilen yüksek sıcaklıklar sebebiyle 2022 en sıcak yıl olma yolunda ilerliyor.

Enstitü yetkililerinden Michele Brunetti, ANSA'ya verdiği demeçte, "2022 şu an bitmiş olsaydı, şimdiye kadarki en sıcak yıl olurdu" dedi.

İtalya'da bu yıl, etkisini mayıs ortasından gösteren sıcaklıklar ve azalan yağış miktarı sebebiyle son 70 yılın en şiddetli kuraklığı kaydedilmiş, ülkenin en büyük ırmağı Po'da su seviyesi yer yer yüzde 10'a kadar gerilemişti.

Diğer yandan, İtalya Ziraatçılar Derneği (Coldiretti), söz konusu iklim olaylarının tarım sektörüne verdiği zararın 6 milyar euro civarında olduğunu açıkladı.

Meteoroloji uyardı: Yüksek sıcaklık salıya kadar sürecek

 

ABD'de 'rekor sıcaklık' uyarısı: 100 milyonu aşkın kişiyi etkileyecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER