Avrupa'nın en yaşlı insanı, belirtisiz atlattığı koronavirüsle ölüme meydan okudu

Avrupa'nın en yaşlı insanı olarak bilinen 116 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon'un 16 Ocak'taki koronavirüs testi pozitif çıktı.

Avrupa'nın en yaşlı insanı, belirtisiz atlattığı koronavirüsle ölüme meydan okudu

Avrupa'nın en yaşlı insanı olarak bilinen 116 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon'un 16 Ocak'taki koronavirüs testi pozitif çıktı. Gözleri görmeyen ve tekerlekli sandalye kullanan Randon, herkesi şaşırtarak, "Hastalığa yakalandığımı fark etmedim bile" dedi.

"ÖLMEKTEN KORKMUYORUM"

Yarın 117 yaşına basacak olan Avrupa'nın en yaşlı insanı, Toulon'da kaldığı bakım evinde kendisini izole ettiğini ve doğum gününü de her zamankine kıyasla daha az sayıda kişiyle kutlayacağını söyledi. Fransız BFM Televizyonu'na konuşan Randon, hastalıktan korkup korkmadığı soruları üzerine, "Hayır korkmadım. Çünkü ölmekten korkmuyorum. Burada sizinle olmaktan mutluyum. Ama keşke başka bir yerde; abimin, büyük babamın, büyükannemin yanında olsaydım." şeklinde konuştu.

Avrupa'nın en yaşlı insanı, belirtisiz atlattığı koronavirüsle ölüme meydan okudu

"HASTALIĞI HAKKINDA BİR ŞEY SORMADI"

Randon'un kaldığı bakımevinin sözcüsü David Tavella ise, "Çok şanslıydı. Bize hastalığı hakkında bir şey sormadı. Sadece yemek ve uyku saatlerinin değişip değişmeyeceğini sordu. Hastalığından korktuğuna dair hiçbir belirti göstermedi. Bakımevinin diğer sakinleri için kaygılanıyordu." ifadesinde bulundu.

DÜNYANIN EN YAŞLI İKİNCİ KİŞİSİ

Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından hazırlanan en yaşlı kişiler listesinde, 11 Şubat 1904 doğumlu olan Randon, adünyanın ikinci en yaşlı kişisi olarak yer alıyor. Listede dünyanın en yaşlı kişisi ise 118 yaşındaki Japonya vatandaşı Kane Tanaka.

Avrupa'nın en yaşlı insanı, belirtisiz atlattığı koronavirüsle ölüme meydan okuduBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER