Avusturya'dan AB'ye çağrı: Elektrik ve doğalgaz fiyatları ayrılmalı

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Avrupa Birliği’ne (AB) yaptığı çağrıda yüksek elektrik fiyatları ile mücadele etmek için elektrik ve doğalgaz fiyatlarının ayrılması gerektiğini belirtti. Nehammer, konunun yakında düzenlenecek bir acil toplantının merkezinde olacağını b.

Avusturya'dan AB'ye çağrı: Elektrik ve doğalgaz fiyatları ayrılmalı

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Avrupa Birliği’ne (AB) yaptığı çağrıda yüksek elektrik fiyatları ile mücadele etmek için elektrik ve doğalgaz fiyatlarının ayrılması gerektiğini belirtti.

Nehammer, konunun yakında düzenlenecek bir acil toplantının merkezinde olacağını belirtti.

Nehammer, “Elektrik fiyatları düşmeli. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in günlük olarak enerji fiyatlarının kaderine karar vermesine izin veremeyiz” dedi.

Başbakan, ‘enerji fiyatlarında yaşanan artışa dur denmesi gerektiğini, fiyat artışlarının sadece ulusal düzeyde değil, Avrupa bölgesi düzeyinde de gerçekleşmesi gerektiğini’ belirtti.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, Avrupa’daki enerji kaynaklarının artan fiyatları karşısında AB Dönem Başkanlığı yapan Çekya Başbakanı Petr Fiala, geçtiğimiz Cuma günü Avrupa Komisyonu’nun onayı ile ‘AB enerji bakanlarının acil bir toplantı yapacağını’ açıklamıştı.

Nehammer, elektrik fiyatlarını gaz fiyatlarından ayırma konusunun yapılacak acil toplantının gündeminde olacağını belirtti. Yapılan açıklamaya göre fiyatların ayrılması konusu, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fiala tarafından gündeme getirildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin altıncı ayında, Avrupa’daki enerji fiyatları geçtiğimiz Cuma günü rekor seviyeye ulaştı. AB vatandaşları, Rus gazı tedarikinin kesintiye uğraması nedeniyle kış mevsiminde enerji fiyatlarında yüksek zamlar ile mücadele etmek zorunda kalacak. Avrupa bölgesindeki elektriğin yüzde 20’si, gazla çalışan elektrik santralleri tarafından üretiliyor.

Enerji krizi, Kovid-19 pandemisinin ardından ekonomik toparlanma planlarını yürürlüğe koyan AB’yi derinden etkiliyor. Avrupa, sera gazı emisyonuna neden olan fosil enerjilerin yerine yenilenebilir enerjilerin veya hidrojen kullanımına geçmek istiyor.

İngiliz halkı elektrik ve gaz faturalarıyla nasıl baş ediyor?

 

Avrupa'da elektrik fiyatları rekor seviyede

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER