Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan Ateşkesi İhlal Etti

Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşmaya varılan ateşkes kısa bir süre önce başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan Ateşkesi İhlal Etti

Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için Azerbaycan ile Ermenistan arasında anlaşmaya varılan ateşkes kısa bir süre önce başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini duyurdu. s-8b0e176da0a8bfb531d1bda5dfc5df6c1e4917
Rusya'nın arabuluculuğunda, iki ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla dün gerçekleştirilen ve 10 saatten fazla süren toplantıda, üzerinde anlaşılan ateşkes bugün yerel saatle 12.00'da devreye girdi. Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin ve cenazelerin değişimi için ilan edilen ateşkesin süresi konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Taraflar, ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışma gerçekleştiriyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan'ın saldırıları sürüyor

s-d26fbac4c70831538ba3e6f688c07fbcf2488c
Azerbaycan Savunma Bakanlığından ateşkes ilanından sonra yapılan açıklamada ise Ermenistan ordusunun cephenin Ağdere-Terter ve Fuzuli-Cebrail yönlerinde saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.Açıklamada, bazı sivil yerleşim birimlerinin de Ermenistan ordusu tarafından top atışına tutulduğu kaydedildi. Saldırı girişiminin Azerbaycan ordusunca başarıyla engellendiği, Ermenistan ordusuna karşılık verildiği ifade edildi.

Ermenistan ise Azerbaycan'ı suçladı

s-d7a22b3c1ba06e04bcd3ef0a57c5c3eb6d0805
Sputnik'in aktardığına göre Ermenistan da Azerbaycan'a aynı suçlamayı yöneltti.​Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Azerbaycan ordu birlikleri 10 Ekim saat 12: 00'de devreye giren insani ateşkese uymayarak 12:05'te Karahambeyli bölgesine saldırı başlattı. Artsakh Savunma Ordusu birlikleri düşmanın saldırısını önlemek için gerekli önlemleri alıyor" ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER