Azra'yı Katleden Mustafa Murat Ayhan'ın Cezası Belli Oldu: Ağırlaştırılmış Müebbet ve 16 Yıl Hapis

Yaşananlardan dolayı üzgünmüş Şikayetçi avukatları, sanık Mustafa Murat Ayhan'ın 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve cezada indirim uygulanmamasını talep etti.Avukatlar, sanık Ayhan'ın önceki davalarında küçük yaşta kızı takip etme ve başka .

Azra'yı Katleden Mustafa Murat Ayhan'ın Cezası Belli Oldu: Ağırlaştırılmış Müebbet ve 16 Yıl Hapis
s-df8fab548ff179afeee94cd63afea8aa17e570

Yaşananlardan dolayı üzgünmüş

Şikayetçi avukatları, sanık Mustafa Murat Ayhan'ın 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve cezada indirim uygulanmamasını talep etti.Avukatlar, sanık Ayhan'ın önceki davalarında küçük yaşta kızı takip etme ve başka bir davada silahla tehdit suçlarından cezalandırılmaması nedeniyle Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ölümüne yol açtığını anlattı.Son sözü sorulan sanık, yaşananlardan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, 'Kendisiyle ne flört ne de arkadaşlık kurma gibi bir durumum vardı. Sadece uyuşturucu nedeniyle olayı gerçekleştirdim. Herhangi bir cinsel yönelimim olmamıştır. Yaşananlardan dolayı üzgünüm' dedi.

Cinsel saldırı izine rastlanmadı

Sanık avukatı Mehmet Ali Başaslan, geçen duruşmada açıklanan mütalaaya karşı yaptığı savunmada, “Raporda cinsel saldırıya yönelik DNA izine rastlanmamış. Maktulün eve zorla götürülmediği, mobese ve kamera görüntülerinde mevcut. Herşey kendiliğinden geliştiği, evin içerisinde keskin bir bıçağın olmadığı da aşikar. Olaydan sonra markete gidip bıçak aldığına yönelik kamera kayıtları ve fiş vardı. Öldürmeye tasarlayan kişinin evinde bıçağı da hazır olurdu' dedi.Müvekkilinin uyuşturucu etkisiyle düşünemediğini ve ne yaptığını bilemediğini belirten Başaslan, 'Sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz. Olayda kast yoktur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz' diye konuştu.

Ömürboyu hapis

Mahkeme heyeti, sanığı 'nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel saldırı'dan da 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER