Bakan Dönmez'den BOTAŞ'ın borçlarının ertelemesine ilişkin açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haber Türk kanalında katıldığı programda, Rusya'nın Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) borçlarını ertelediğine ilişkin konuya değinerek, görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Dönmez, herhangi bir ertelemenin söz .

Bakan Dönmez'den BOTAŞ'ın borçlarının ertelemesine ilişkin açıklama


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haber Türk kanalında katıldığı programda, Rusya'nın Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) borçlarını ertelediğine ilişkin konuya değinerek, görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Dönmez, herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirterek, "Müzakereler devam ediyor. Biz bunu Rusya ile çok boyutlu görüşüyoruz. Türkiye'nin lehine olabilecek maliyet avantajları neyse onları müzakere edeceğiz. Erteleme de dahil birçok konuyu görüşüyoruz, ülkenin menfaatine olabilecek hangi husus varsa, özellikle maliyetlerle ilgili olarak. Onlar şu anda BOTAŞ muhatabı Gazprom ile görüşülüyor" ifadelerini kullandı.

Sakarya Gaz Sahası'na ilişkin gelişmeleri değerlendiren Dönmez, sahada 4 yılda maksimum üretim seviyesine ulaşılmasının hedeflendiğinin altını çizerek, söz konusu üretim sayesinde gaz ithalatının yüzde 30 düşeceğini söyledi.

Bakan Dönmez cevapladı: Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?

 

BDDK'dan TT Finansman A.Ş.'ye faaliyet izni

 

Ege'de 5 büyüklüğünde deprem!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER