Barış Atay: 'Elmalı Davası Kararı Bu Tebrik Sırasının Sonucu'

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Elmalı'daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında verilen tahliye kararlarını, 2016 yılında TBMM'de çekilen bir fotoğraf üzerinden eleştirdi.  Antalya'nın Elmalı ilçesinde görülen ve iki kardeşin istismara uğramasına ili.

Barış Atay: 'Elmalı Davası Kararı Bu Tebrik Sırasının Sonucu'

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Elmalı'daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında verilen tahliye kararlarını, 2016 yılında TBMM'de çekilen bir fotoğraf üzerinden eleştirdi. 

s-1bc3f65d5e347b736f4801172567ad3e64aaa6
Antalya'nın Elmalı ilçesinde görülen ve iki kardeşin istismara uğramasına ilişkin davada çocukların beyanları ve adli tıp raporlarına rağmen anne ve üvey babaya verilen tahliye kararına tepkiler sürüyor. Mahkemenin kararına tepki gösterenlerden biri de Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay oldu. Barış Atay, "Elmalı Davası ve benzeri davalardaki halkı delirten kararlar, bu fotoğraftakilerin ve arkalarında tebrik sırası bekleyenlerin aldığı kararların sonucudur" diyerek 2016 yılına ait Meclis'te çekilen bir fotoğrafı paylaştı. Atay'ın paylaştığı fotoğraf, Ensar Vakfı'nın evlerinde gerçekleşen cinsel istismar skandalına ilişkin olarak  “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz"  diyen dönemin Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki gensoru önergesinin reddinin ardından çekilmişti.Meclis'te yapılan oylamaların ardından, Ramazanoğlu hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınması reddedilmişti. Bu kararın ardından AKP'li milletvekilleri sıraya girerek Ramazanoğlu'nu tebrik etmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER