Başına Soda Şişesiyle Vurdular: Hastanede Eşiyle Kürtçe Konuşan Adam Saldırıya Uğradı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı.

Başına Soda Şişesiyle Vurdular: Hastanede Eşiyle Kürtçe Konuşan Adam Saldırıya Uğradı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı. Başına soda şişesiyle vurulan Yaşlı, saldırgandan şikayetçi oldu. 

s-950bbd1cc466443bfd6b1246245ee7f99d00c7
Evrensel'den Seçkin Sağlam'ın haberine göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı (71) ile Kürtçe konuşan Ekrem Yaşlı (74), başka bir hasta refakatçisi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Eşinin Türkçe bilmediğini ifade eden Yaşlı, “Ben bir şey demedim ona. Bana ‘Sen nereden geldin?’ gibi bir şeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda şişesi saklıyormuş. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda şişesiyle iki kez kafama vurdu” dedi.

Şikayetçi oldu

s-ddd05d6154c53849b2b47dd3c60c87e1a45e2c
Kendisine vuranın 20’li yaşlarda biri olduğunu söyleyen Yaşlı, hastane polisine şikayetçi oldu. Orada ilk ifadesini veren Yaşlı, savcılığa da şikayette bulunacağını ifade etti. Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesine başvuru yapılırken, İHD yetkilileri olayın adli boyutu itibariyle takip edileceğini, Çanakkale’de insanların bir arada ve barış içinde yaşadığını, bu tür ırkçı saldırılara izin verilmeyeceği ifade edildi.

AKP'li Yeneroğlu'ndan Kürtçe geçmiş olsun mesajı

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yaptığı Twitter paylaşımı ile Ekrem Yaşlı'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.Yeneroğlu, Kürtçe ve Türkçe yazdığı mesajında "Xwedê şifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te (Allah amcama şifa versin, hürmetle ellerinden öperim). Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüğe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden değildir" ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER