Başka Bir Coğrafyada Gündem: Kanada'da Esrar Yetiştiriciliği Üzerine Diploma Programı Açılacak

Esrarın 'keyif amaçlı' kullanımını geçtiğimiz yıl yasal hale getiren Kanada bu defa da bir üniversite programı ile gündemde. McGill Üniversitesi'nde haziran ayında başlayacak çalışmalar doğrultusunda öğrenciler esrar yetiştirmeyi öğrenecek. Böylelikle McGill Üniversitesi,.

Başka Bir Coğrafyada Gündem: Kanada'da Esrar Yetiştiriciliği Üzerine Diploma Programı Açılacak

Esrarın 'keyif amaçlı' kullanımını geçtiğimiz yıl yasal hale getiren Kanada bu defa da bir üniversite programı ile gündemde. McGill Üniversitesi'nde haziran ayında başlayacak çalışmalar doğrultusunda öğrenciler esrar yetiştirmeyi öğrenecek. 

Böylelikle McGill Üniversitesi, ülkenin esrar üzerine diploma programı açan ilk üniversitesi olacak.

s-171e2d72aa49c8d812f75379e01f14f8f6df75
Euronews'ten Gizem Sade'nin Montreal Gazette'e dayandırdığı habere göre, McGill Üniversitesi bünyesinde gelecek yıl "Ticari Esrar Diploma Programı" açılacak.Programda, kenevir ve esrar yetiştiriciliği uzmanlığı, soy ve tür tasarımı, yetiştirilen ürünlerin yabancı ot ve gen değişimine karşı korunması ile Kanada'nın esrar endüstrisinin yasal çerçevelerle korunması gibi alanlarda eğitim verilecek.

Yıllık harcı 24 bin Kanada doları olan programla ülke genelindeki esrar üretimine üniversitelerin de katkı sağlaması amaçlanıyor.

s-ae4ea777d95eb6ae5a15b3f17605df4e27eab6
McGill Ünivesitesi Tarım ve Çevre Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Anja Geitmann, yaptığı açıklamada, sektör yetkililerinin geçen yıl nitelikli personel alımı için kendilerine başvurduğunu söyledi.Geitmann, "Sektörün ileri gelenleri bizi aradığında umutsuzlardı. 'Bitki biliminde kimse var mı?' diye sordular. Şimdi, öğrencilere endüstrinin yasal çerçevesini anlama ve esrar konusunda özel bir uzmanlık eğitimi vereceğiz" dedi.

Kanada'da esrar kullanımı ve yetiştiriciliği, hükümetin belirlediği kanun hükümleri kapsamında 2018'de serbest bırakılmıştı.

Dünyadaki İkinci Ülke Oldu: Kanada'da Keyif Amaçlı Esrar Kullanımı Artık Serbest
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER