Bayram öncesi ikinci el araç satışları dip seviyede

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ikinci el vasıta sektöründe ciddi şekilde etkiledi. Sıradan zamanda bayram öncesinde ayda hareketlenen ikinci el piyasası bu sene sakin seyrediyor.

Bayram öncesi ikinci el araç satışları dip seviyede

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ikinci el vasıta sektöründe ciddi şekilde etkiledi.

Sıradan zamanda bayram öncesinde ayda hareketlenen ikinci el piyasası bu sene sakin seyrediyor. Salgının etkisiyle sosyal yalıtım süreci ve şehirlerarası yolculukların izne bağlanmasıyla İkinci el araç alım satımlarında bu seneki bayram öncesi geçtiğimiz yıllara kadar yüzde 50 düşüşe niçin oldu.

Virüs nedeniyle alım ve satımın aşağı yönlü olduğunu bildiren vasıta alım-satımı yapan oto galerici Uğur Potur, kısıtlamanın kalkması ile birlikte piyasaların hareketleneceğini ve fiyatların her tarafta yükseleceğini söyledi.

“İkinci el araç fiyatlarında düşüş olacağını düşünmüyorum”

İkinci el araç alım satımlarında düşüş olduğunu bildiren Potur, “Koronavirüs nedeniyle satışlarımızı yüzde 80'den yüzde 30'lara düşüş sağladı. Satışlar hiç bir bayram öncesi bu değin düşük olmamıştı. Şehirlerarası gidiş geliş kesintisi olduğu için büyük kasaba dışındaki müşterilerimize vasıta satışı yapamıyoruz. Onun için piyasada bir kırgınlık var. Sıfır araç üretiminin durduğundan nedeniyle şimdi ikinci el alıma eksik da olsa talep oluyor. Olgu sayıların düşmesi, şehirlerarası gidiş geliş açılması ve bazı kısıtlamaların açılması ile birlikte eski günlere döneceğimizi düşünüyorum. Eskiye göre oto ekspertiz ve noterlerin doluluk oranına gelecek olursak yüzde 50 civarın bir düşüş var" dedi.

Önümüzde ki aylarda normalleşme süreci ile birlikte satışların Haziran ayının sonuna içten artmasını öngördüğünü söyleyen Potur, "İkinci el vasıta fiyatlarında düşüş olacağını düşünmüyorum. Bu tamamen ikinci el piyasası sıfır piyasası ile endekslenmiş bir piyasa. Sıfır vasıta üretimi şu anda olmadığı için ikinci ele daha fazla bir istek olacak. şu anda fiyatlar biraz altında yönlü lakin virüsün ayrıntılarıyla ülkeden gitmesi ile birlikte ikinci el piyasasında büyüme bekliyoruz. Piyasanın açılması Haziran ayının sonunu bulacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Uğur Çetin
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER