BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den Son Düzenlemeye Dair Kafaları Karıştıran Sorulara Cevaplar!

Akben, kredilerdeki hızlı artışın ve verimli alanlara yönelememesinin yol açtığı risklerden bahsederek, istihdama katkı yapan sektörleri desteklemek bu kararın alındığını kredilerin ekonomiye katkı sağlamasının amaçlandığını belirti. İhtiyacı olmayan şirketlerin de döv.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den Son Düzenlemeye Dair Kafaları Karıştıran Sorulara Cevaplar!

Akben, kredilerdeki hızlı artışın ve verimli alanlara yönelememesinin yol açtığı risklerden bahsederek, istihdama katkı yapan sektörleri desteklemek bu kararın alındığını kredilerin ekonomiye katkı sağlamasının amaçlandığını belirti.

İhtiyacı olmayan şirketlerin de dövize yöneldiğini söyleyen Akben, "Düzenlemenin sermaye kontrolü ile alakası yok" dedi. Finansal istikrar için önemli bir karar olduğunu ve Bankacılık Kanunu'nun BDDK'ya bu yetkiyi verdiğini iletti.

Kararın şartlarının hepsinin aynı anda taşınmasının yanı sıra bireysellere yönelik olmadığını açıklayan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, yaklaşık 300'den fazla şirketi kapsadığının altını çizdi. Kararda kafaları karıştıran yanların iyileştirilmesi gerektiğini ve piyasayı rahatlatıcı olacağını söylerken, ucuz TL kredinin dövize yönelmesinin engellenerek, yatırım ve istihdama yönelmesini sağladıklarını belirtti.

Yatırımlarda azalma beklemediklerini açıklayan Akben, KKM'ye akış görüldüğünü de belirtti. Bu gibi kararların devamlı olmayacağının da altını çizdi.

Kaynak: NTV
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER