Beklenen An Geldi! NASA'nın James Webb Teleskobundan Gelen İlk Renkli Görüntüler Tüm Dünyayı Büyüledi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA geçtiğimiz sene 25 Aralık tarihinde şimdiye kadar yapılmış en güçlü teleskobu olan James Webb'i dünya çapında milyonlarca heyecanlı izleyici eşliğinde uzay yolculuğuna göndermişti. James Webb hakkında detayları ve kalkış görüntüle.

Beklenen An Geldi! NASA'nın James Webb Teleskobundan Gelen İlk Renkli Görüntüler Tüm Dünyayı Büyüledi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA geçtiğimiz sene 25 Aralık tarihinde şimdiye kadar yapılmış en güçlü teleskobu olan James Webb'i dünya çapında milyonlarca heyecanlı izleyici eşliğinde uzay yolculuğuna göndermişti.

James Webb hakkında detayları ve kalkış görüntülerini sizlerle paylaşmıştık

NASA'nın Yıllardır Beklenen Teleskobu James Webb, Uzayın Hiç Görmediğimiz Yüzünü Keşfetmek Üzere Yola Çıktı!

Yıllardır beklenen kalkışın ardından NASA'daki bilim insanları ilk olarak teleskobun çetrefilli bir süreçten geçeceğini ve ilk renkli görüntüleri tahminen 2022 yılının yaz aylarında alabileceğimizi söylemişlerdi...

Ayrıca yeni teleskobun daha önce hiç olmadığı kadar uzaklara gideceğini ve evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştığımızı söylemişti bilim insanları.

Ve beklenen gün gelip çattı! İşte James Webb teleskobundan gelen ilk renkli görüntü

NASA'nın açıklamalarına göre gördüğümüz fotoğraf, SMACS 0723 isimli bir gökada kümesinin 4,6 milyar yıl önce ortaya çıktığı şeklini gösteriyor! NASA'ya göre dünyadan bakıldığında 'bir kum tanesi' kadar küçük görünen bu görüntü aslında içinde galaksileri taşıyor. Ayrıca gökada kümelerinin toplam kütlesi, daha uzak gökadalardan gelen ışınları büktüğü için bazı galaksiler daha eğri gözüküyor.

Beyaz Saray'da yapılan ön izleme etkinliğine katılan ABD Başkanı Joe Biden "Kavraması bile çok güç, inanılmaz bir olay. Bilim ve teknoloji için olduğu gibi ABD ve tüm insanlık için de tarihi bir ana tanık oluyoruz." dedi.

NASA Başkanı Bill Nelson ise '13 milyar yıldan daha uzağa bakıyoruz. Işık, saniyede neredeyse 300 bin kilometre hızla yol alıyor ve fotoğrafta gördüğünüz ışık taneleri 13 milyar yılı aşkın zamandır hareket ediyorlar!' dedi.

Karşılaştırma için 1990 yılında uzaya gönderilen Hubble teleskobundan alınan görüntüyü de bırakalım;

13 milyar yıl öncesini bizlere gösteren James Webb, uzayın derinliklerine inmeye ve daha eskilere doğru yolculuk etmeye devam ediyor!

James Webb'in gelecek yıllarda bize göstereceği yeni görüntülerle evrenin daha önce hiç görmediğimiz taraflarına tanık olmayı heyecanlı bekliyoruz... Siz ne düşünüyorsunuz bu görüntüler hakkında? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Mutluluğu Nasıl Yakalayacağınızı Gösteren Yapay Zeka Kullanıma Sunuldu

Hazırlanın Uçuşa Geçiyoruz! Ufkunuzu Evrenin Sınırlarına Kadar Genişletecek En İyi Uzay Belgeselleri

Bugün kendinize 'belgesel izle' demeniz için şah...

En Büyük Uzay Felaketi: Challenger Uzay Mekiği Faciasında Neler Oldu?

Bilim insanları uzayın gizemini her zaman merak etmiş ve türlü girişimlerde bulunmuştu...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER