Belarus'ta terörle mücadele operasyon rejimi ilan edildi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko, Polonya, Litvanya ve Ukrayna'nın, Belarus radikalleri arasından militanları sabotaj ve benzeri terörist saldırılar düzenlemek ve ülkede askeri bir isyan organize etmek için eğittiğini söyledi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı, Devlet Güvenli.

Belarus'ta terörle mücadele operasyon rejimi ilan edildi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko, Polonya, Litvanya ve Ukrayna'nın, Belarus radikalleri arasından militanları sabotaj ve benzeri terörist saldırılar düzenlemek ve ülkede askeri bir isyan organize etmek için eğittiğini söyledi.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı, Devlet Güvenlik Komitesi'ne mevcut koşullar altında gerekli tüm terörle mücadele tedbirlerini alma talimatı verdi.

Dışişleri Bakanı Vladimir Makei de Izvestia gazetesine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız güvenlik güçleriyle bir dizi görüşme yaptı ve bir terörle mücadele operasyon rejimi ilan edildi. Nitekim bazı komşu ülkelerin Belarus'un belirli bölgelerinin ele geçirilmesini de içeren provokasyonlar planladığı bilgisi elimize geçti."

'Bugünlerde kimseye güvenilmeyeceğini' söyleyen Belaruslu bakan şöyle devam etti:

"Bu nedenle tüm bu önlemler, işgalciler topraklarımızın bir metresine bile ayak basmasın diye Belarus halkının güvenliğini hedefliyor. Böyle bir sinyal yeterli bir yanıt olmadan bırakılmamalıdır. Ülkemizin güvenlik güçleri, komşu ülkelerden gelebilecek her türlü provokasyona yanıt vermeye hazırdır."

Lukaşenko: Polonya, ABD'den nükleer silah istiyor

 

Polonya'dan, Belarus'taki vatandaşlarına: Ülkeyi terk edin

 

Lukaşenko: Asya'nın zamanı geldi!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER