Belçika'da Öğrencilerine Hz. Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen 'Müstehcenlik' Nedeniyle Açığa Alındı

Belçika'da bir ilkokul öğretmeni öğrencilerine Hz.

Belçika'da Öğrencilerine Hz. Muhammed Karikatürü Gösteren Öğretmen 'Müstehcenlik' Nedeniyle Açığa Alındı

Belçika'da bir ilkokul öğretmeni öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösterdi. Öğretmen, 'müstehcenlik suçu' işlediği gerekçesiyle açığa alındı. 

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux söz konusu karikatürle ilgili 'Dini bir imge değil, müstehcen bir çalışma' açıklamasında bulundu. 

s-3d287d4dd5a6b66f48663c27c40a325a9d2031
BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, olay göçmen kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Sint-Jans-Molenbeek ilçesindeki "Aux sources du gai savoir" adlı ilkokulda yaşandı.

Okulda görevli bir öğretmen, güncel gelişmeleri anlatmak amacıyla, 5. sınıf öğrencilerine Charlie Hebdo'da yayımlanan Muhammed Peygamber'in bir karikatürünü gösterdi.

Öldürülen Öğretmenin Anısına: Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed Karikatürleri Projektörle Binaya Yansıtıldı Öğretmen, Muhammed Peygamber'i çıplak tasvir ettiği bildirilen karikatüre bakmak istemeyen çocukların sınıftan çıkabileceğini söyledi.Velilerinin şikayeti üzerine Sint-Jans-Molenbeek Belediyesi ve okul yönetimi öğretmen hakkında disiplin soruşturması açtı.

Belediye Başkanı: 'Bu müstehcen çizim 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemeli...'

s-5ec10a9b98ccb5fdb7e1ba5724346f842ce644
Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux, sınıfta gösterilen karikatürün "dini bir bir imge değil, müstehcen bir çalışma" olduğunu söyledi.Catherine Moreaux, "Bu müstehcen çizimin 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu fikir okuldaki herkes tarafından paylaşılıyor" dedi.Moureaux, Perşembe günü başlatılan disiplin soruşturması kapsamında ilkokul öğretmeninin sözleşmesinin askıya alındığını duyurdu.Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı, karikatürlerinin gösterilmesinin ise "Muhammed Peygamber'e küfür anlanıma geldiği" görüşüne ise katılmadığını belirterek, ifade özgürlüğünü kısıtlamanın veya bu konunun tartışılmasını yasaklamanın mümkün olmayacağını vurguladı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER