Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri: İflas ettik

"Bu ülke iflas etti.

Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri: İflas ettik

"Bu ülke iflas etti. Borçlara, kamu harcamalarına ve bütçe açığına bakın. Yeni Yunanistan olduk" diye konuşan N-VA lideri Bart De Wever, Belçika'nın ekonomik olarak Güney Avrupa ülkelerinden daha kötü duruma geldiğini söyledi.

De Wever: Sorumlu Putin değil

Yaşan krizin sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmadığını belirten De Wever, sorumlunun kendi enerji üretimine son veren Avrupa politikaları olduğunu ifade etti.

De Wever, ABD'de halkın Avrupa'daki kadar kötü durumda olmadığına değinen, ABD'nin günümüzde petrol ve gaz ihraç ettiğini hatırlattı.

'İnsanlar yeşil dönüşüme olan inancını kaybetmeye başladı'

Bütün firmaların üretim için ABD ve Çin'e gitmesi halinde iklim standart ve kriterlerinin bir önemi olmayacağını vurgulayan De Wever, insanların yeşil dönüşüme olan inancını kaybetmeye başladığını anlattı.

De Wever, Avrupa'nın son dönemdeki enerji krizine kadar petrol, doğal gaz ve kömür yatırımlarına izin verilmediğini söyleyerek, "Almanya'da tek bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali yok. En aptal ülkeler olan Almanya ve Belçika nükleer enerjiden vazgeçti. Bütün enerji kaynaklarını bir kenara iterek kendimizi Putin'e bağımlı hale getirdik" dedi.

'Belçika nükleer enerji santrallerinden büyük kar elde edebilir'

Belçika'nın nükleer enerji santrallerinden büyük kar elde edebileceğini vurgulayan De Wever, halkın bunun farkına varmaya başladığını söyledi.

De Wever, AB'nin mevcut enerji piyasasının yenilenebilir enerji üreticilerine çok yüksek karlar sağladığına dikkati çekerek, bu yapının değiştirilmesi ve üreticilere tavan fiyat uygulanması gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Belçika, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından enerji arz sıkıntısı yaşamamak için daha önce kapatmayı planladığı Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süresini 10 yıl uzatmaya karar vermişti.

Belçika, AB ülkeleri arasında kamu borcunun GSYH'ye oranının en fazla olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin toplam kamu borcu milli gelirinin yüzde 107,9'unu buluyor.

Belçika'dan Burundi'ye 'sömürge geçmişi' heyeti

 

Fransa'dan sonra Belçika... 100 üründe fiyat dondurdu

 

Belçika'dan "savaş ekonomisi" uyarısı

 

Belçikalılar ucuz akaryakıt için Fransa'ya gidiyor

 

Belçika'da bu yıl, en sıcak ağustos ayı yaşandı

 

Belçika'dan enerji krizine karşı yeni tedbirler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER