Belçika'dan Ukrayna'ya tarihi geçmek üzere olan tıbbi malzeme yardımı

Belçika'da Flamanca çıkarılan Het Laatste Nieuws (HLN) gazetesi, Ukrayna'ya gönderilecek 280 bin ilaç ve 140 bin şırınganın tarihinin geçmesine 3; 10 bin kadar malzemenin tarihinin geçmesine ise 2 ila 5 ay kaldığını yazdı. Sonrasında söz konusu malzemeyi geri çeken hükümet, mar.

Belçika'dan Ukrayna'ya tarihi geçmek üzere olan tıbbi malzeme yardımı


Belçika'da Flamanca çıkarılan Het Laatste Nieuws (HLN) gazetesi, Ukrayna'ya gönderilecek 280 bin ilaç ve 140 bin şırınganın tarihinin geçmesine 3; 10 bin kadar malzemenin tarihinin geçmesine ise 2 ila 5 ay kaldığını yazdı.

Sonrasında söz konusu malzemeyi geri çeken hükümet, mart ayı içerisinde de tarihi bir hafta içerisinde geçecek 140 bin şırınga ve 40 bin ilaç göndermeyi denedi.

'Ukraynalı yetkililerin rızası var'

Gazetenin iletişime geçtiği, Sağlık Bakanlığının kriz yönetiminden sorumlu direktörü Dirk Ramaekers, durumdan haberdar olduklarını, yardımın hızlı şekilde yapılması gerektiği için bu yolu seçtiklerini ve Ukraynalı yetkililerin rızası olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü, insani yardım olarak bağışlanacak tıbbi malzemelerin bir yıldan fazla geçerliliği olmasını öneriyor.

Rusya'ya gidecek binlerce araç Belçika limanına takıldı

Belçika aldığı Novavax aşısının çoğunu kullanmadı

Belçika Ukrayna'ya ağır silah göndermeyi görüşecek

Belçika: Ruslara ait 200 milyar dolardan fazla işlem engellendi

Rusya, Belçika'nın sınır dışı kararına karşılık verecek

Belçika'da 21 Rus diplomat sınır dışı edilecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER