Belçika Enerji Bakanı: Avrupa'yı, 5 yada 10 korkunç kış bekliyor

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten , Twitter'da Avrupa'daki gaz fiyatlarının acilen dondurulması gerektiğini belirterek, gaz ve elektrik fiyatları arasındaki bağlantının yapay olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini söyledi. Straeten, "Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki be.

Belçika Enerji Bakanı: Avrupa'yı, 5 yada 10 korkunç kış bekliyor

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten , Twitter'da Avrupa'daki gaz fiyatlarının acilen dondurulması gerektiğini belirterek, gaz ve elektrik fiyatları arasındaki bağlantının yapay olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini söyledi.

Straeten, "Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki beş ila on kış korkunç olacak. Avrupa düzeyinde kaynağında hareket etmeli ve gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız." dedi.

AB ülkeleri, önemli gaz tedarikçisi Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesi ve yaptırımları tetiklemesinden bu yana büyük enerji fiyatlarındaki artışlarla mücadele ediyor.

Ukrayna'yı destekleyen Batılı ülkeler, ithal ettikleri Rus gazı ve petrol miktarını azaltmaya çalışıyor. Geçen yıl AB'ye gazının yüzde 40'ını sağlayan Rusya, buna karşılık arzı kısıtladı.

Avrupa'da da elektrik fiyatları yükseliyor ve bu hafta rekor seviyelere ulaştı.

Almanya'da, yıl öncesi elektrik sözleşmesi Cuma günü megavat saat başına 995 euroya ulaşırken, Fransa'da bin 130 euroya yükseldi. AFP haber ajansına göre bu, her iki ülkede de geçen yıla göre on kattan fazla bir artışı temsil ediyor.

İngiliz halkı elektrik ve gaz faturalarıyla nasıl baş ediyor?

Putin: Yaratılan sorunlara rağmen petrol ve gaz gelirlerimiz artıyor

Avrupa'da elektrik fiyatları rekor seviyede

Çin'de fabrikalarda elektrik kesintileri

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER