Beyoğlu Belediyesi, Fransa'ya Ait Binaya El mi Koydu?

Cinbiz: 'Burayı ele geçireceğiz' dediler Baba mesleği olan kartonpiyer atölyesini işleten Cinbiz, Beyoğlu Belediyesi’nin ‘hukuk kılıfıyla’ 56 yıldır kiracısı olduğu 4 katlı binaya el koyduğunu söyledi.

Beyoğlu Belediyesi, Fransa'ya Ait Binaya El mi Koydu?
s-b692ec78d3e24a555f4b91f4a689debf3dc0ed

Cinbiz: 'Burayı ele geçireceğiz' dediler

Baba mesleği olan kartonpiyer atölyesini işleten Cinbiz, Beyoğlu Belediyesi’nin ‘hukuk kılıfıyla’ 56 yıldır kiracısı olduğu 4 katlı binaya el koyduğunu söyledi. Cinbiz, olayı şöyle anlattı: “Bir gün Haydar Ali Yıldız geldi. Müze ile ilgilenmedi. Bahçeyi beğendi. Daha sonra ‘bahçe benim olsun’ dedi. Kiracı olduğumu, bahçeyi verme yetkimin olmadığını, bunun için Fransızlarla görüşmeleri gerektiğini söyledim. Bunun üzerine bana, ‘Sen vermezsen biz almasını biliriz’ dedi gitti. Bir ay sonra 30 kişi ile geri geldi. Dolaştı, ‘Cemal Bey biz buraları ele geçireceğiz’ dedi. ‘Nasıl yani?’ dedim. ‘Sıkıntı yok. Alacağız’ dedi. Ben de durumu Fransızlara bildirdim. Konu onların çabaları ve Milli Emlak kanalıyla yargıya taşındı. Kayyım, defterdarlık, vakıflar grubu ve belediye ile Fransızlar mahkemelik oldu.”“Bana, ‘Biz girelim de çıkartabiliyorlarsa çıkartsınlar. Kimsenin bize gücü yetmez’ diyor belediye” diyen Cinbiz şöyle konuştu: “Sonra bize bir yazı gönderildi. ‘Sen işgalcisin, geriye dönük 5 yıl ödeme yapman gerekiyor’ denildi. Beyoğlu Belediyesi kanunsuz bir şekilde bizi buradan atmaya çalışıyor. Dün gelip bizi tartakladılar. Yüzden fazla kişi geldi. ‘Peki bunca tarihi esere ne olacak’ diyoruz. ‘Biz saklayamayız, çöpe atarız’ diyorlar. Koyacak bir yerimiz olmadığı için elimiz kolumuz bağlı. Kim ne yapacaksa bize yardım etsin, bu kanunsuzluğu durdursun. Bu olaylar çok hızlı ve garip bir şekilde işliyor. Kaymakamlık buraya 22.05.2022 tarihinde bir heyet gönderdi. 14.30’a kadar ifadelerimiz alındı. Bir saat sonra ‘tahliye edin’ diye karar çıktı. Nasıl oluyor da bir saat içerisinde buradan çıkıp kaymakamlığa gidiliyor, bu ifadeler okunuyor ve karar veriliyor. Bir hafta sonra yine bir kâğıt gönderip çıkın dediler. Biz de mahkemeye itirazda bulunduk. Son saniyede yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Biz durdurduk, avukat hemen aradı ve durdurma kararını kaldırmaya çalışıyorlar dedi. Bir ay bile geçmedi, polislerle bize saldırdılar. Biz bazı yerler için anlaşıyorduk. Sonra, ‘Haydar Yıldız kabul etmiyor. Hem bahçeyi istiyor hem üst katları istiyor. Bu yüzden çıkmak zorundasın’ dediler. Diğer kiracılar ne olacak diyorsun, onların kirasını tespit edeceklerini söylüyorlar. Bizim kirayı da tespit edin diyoruz. ‘Hayır, sizin işiniz bitti’ diyorlar. Nasıl olur, biz 56 yıldır çalışan bir atölyeyiz. 200 senenin üzerinde bir envanter bulunuyor burada. ‘Ben tanımam’ diyor. Bir tarihi yok edemezsin. Bir yandan kültür festivali yapıyorsun, diğer yandan bir kültürü çöpe atıyorsun. Fransız avukatlar, ‘Öyle bir güçle geliyorlar ki, aklımız almıyor. Baş edemiyoruz. Bir şeyler dönüyor’ diyorlar.”

İBB: 'Herhangi bir karar olmadan sökmeye başladılar'

İBB Kültür Dairesi tarafından yapılan açıklamada, “Kiracı olan sanatçıyı zorla çıkarıyorlar ve içerideki eserlerini almaya dahi izin vermiyorlar. Özelikle bizim denetim yapmamızdan tedirgin oldular. İçeri almamak için direndiler. Herhangi bir kurul kararı olmadan içeride söküm yapmaya başladılar. Bunu yaptıklarını tespit ettik dün tutanak tuttuk ve pazartesi tekrar gidiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Beyoğlu Belediyesi iddialara ilişkin bir açıklama yayımladı

Belediyeden yapılan açıklamanın tam metni

s-b6131d7e32e0db390c156fe0a8cc043baf2fa6
s-9a6f4dfb085b99eb0a8bae85ea3f4cdba0c597
s-cb98e3d0ec89fa768284041d4b36d24f738b8c
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER