Biden: Amerika'yı kaosa sürüklüyorlar

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da düzenlenen Demokrat Parti etkinliğinde, 8 Kasım'da düzenlenecek Kongre ara seçimleri öncesi seçim güvenliğine ilişkin tartışmalara yönelik yaptığı konuşma yaptı.

Biden: Amerika'yı kaosa sürüklüyorlar

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da düzenlenen Demokrat Parti etkinliğinde, 8 Kasım'da düzenlenecek Kongre ara seçimleri öncesi seçim güvenliğine ilişkin tartışmalara yönelik yaptığı konuşma yaptı. Konuşmasında seçim sonuçlarını reddedenlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini söyledi.

Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye 28 Ekim günü yapılan saldırı hakkında ise birçok Kongre üyesine yönelik bu tarz tehditler olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınını hatırlatarak, "Amerikan demokrasisi saldırı altında çünkü yenilgiye uğramış eski başkan 2022 seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. İnsanların iradesini reddetti, kaybettiği gerçeğini reddetti ve görevini kötüye kullandı" dedi.

''Amerika'ya yakışmıyor''

Bu yılki Kongre ara seçimlerinin tarihi bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Biden, Cumhuriyetçi ve Demokrat herkese oy kullanmaçağrısı yaptı.

Joe Biden, 8 Ocak'taki seçimleri de kabul etmeyeceğini açıklayan bazı isimler olduğuna işaret ederek, "Bu durum Amerika'yı kaosa sürüklüyor. Bu daha önce görülmemiş bir olay. Bu hukuksuz ve Amerika'ya yakışmıyor" ifadesini kullandı. 

ABD Başkanı Biden'dan petrol devlerine gözdağı

 

Biden'ı ara seçimde bekleyen tehlike: 'Topal ördek'

 

ABD'de çarpıcı iddia: Suudi Prens, Biden'ın akıl sağlığıyla alay etti!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER