Biden, Elon Musk konusunda uyardı: Diğer ülkelerle ilişkileri incelenmeli

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan ilişkilerinin kontrol edilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Basın toplantısında konuşan Biden'a "Musk'ın ulusal güvenlik için bir tehdit olup olmadığı" ve "Twitter'ı Suudi Arabistanlı.

Biden, Elon Musk konusunda uyardı: Diğer ülkelerle ilişkileri incelenmeli

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan ilişkilerinin kontrol edilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.


Basın toplantısında konuşan Biden'a "Musk'ın ulusal güvenlik için bir tehdit olup olmadığı" ve "Twitter'ı Suudi Arabistanlı bir holdingin yardımıyla satın almasının ABD hükümeti tarafından soruşturulması gerekip gerekmediği" soruları soruldu.

Biden, "Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan iş birliği ve teknik ilişkilerinin takip edilmeye değer olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bakılması gerektiğini öneriyorum" dedi.

Orta Doğu'nun en zengin yatırımcılarından Suudi Prens Alwaleed bin Talal ve yatırım şirketi, Musk'ın sosyal medya platformunu devralmasından sonra Twitter'daki en büyük ikinci yatırımcı oldu.

İki ABD senatörü, finans komitesine başkanlık eden Demokrat Ron Wyden ve Connecticut'tan Chris Murphy, geçen hafta Twitter anlaşmasının “kapsamlı bir şekilde incelenmesi”ne yönelik çağrı yaptı. 

Wyden açıklamasında, “Suudi rejiminin eleştirmenleri hapse atma, Twitter'a casus yerleştirme ve bir Washington Post gazetecisini vahşice öldürme geçmişi göz önüne alındığında, Suudi rejiminin Twitter hesap bilgilerine, doğrudan mesajlara ve olabilecek diğer verilere erişmesi engellenmelidir. Siyasi muhalifleri belirlemek veya Kraliyet ailesine yönelik eleştirileri bastırmak için kullanılabilir" dedi.

Musk'ın Twitter'ı satın alması, çevrimiçi konuşma özgürlüğünün kontrolünü sağlamak isteyen ülkelerden baskıyla karşılaşabileceği tereddütlerine neden oldu.

Dünyanın en zengin insanı olan Musk, Çin'i önemli bir pazar ve üretim üssü olarak gören elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, yanı sıra roket ve uydu internet şirketi SpaceX'in de CEO'su. 

Elon Musk, 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

 

Biden: 2024 seçimleri için adaylık niyetim var

 

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER