Bodrum'da Sahile 'Beyaz Kum' Diye Bilye Tozu Dökmeye Çalışan Otele 345 Bin TL Canice

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahile bilye tozunu beyaz kum diye serecek olan 5 yıldızlı otele Bodrum Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü baskın yaptı, otele 345 bin lira para cezası kesildi. Bodrum’un Yalıkavak ve Gündoğan sahilinde denize sıfır 2 otel bilye to.

Bodrum'da Sahile 'Beyaz Kum' Diye Bilye Tozu Dökmeye Çalışan Otele 345 Bin TL Canice

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahile bilye tozunu beyaz kum diye serecek olan 5 yıldızlı otele Bodrum Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü baskın yaptı, otele 345 bin lira para cezası kesildi.

s-23374ff58eed48df238a9da68cf989e6e6e542
Bodrum’un Yalıkavak ve Gündoğan sahilinde denize sıfır 2 otel bilye tozunu sahile sermeye çalışırken yakalandı. Denize Maldivlerin sahillerinde bulunan beyaz kumu görüntüsünü devretmek isteyen 2 otele Çevre İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Çevre Denetleme Koruma Müdürlüğü kadar hakim yapıldı ve para cezası kesildi. Yalıkavak Mahallesinde bulunan otele Çevre ve şehircilik müdürlüğü 310 bin lira, Bodrum Belediyesi ise 35 bin lira ceza kesiti. Diğer otel için ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi.Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, Bodrum’un farklı bölgelerinde kıyıya dökülen beyaz kumla ilgili müdahalelerini sürdürdüklerini söyledi. Yalıkavak Gökçebel’de aynı bir girişimi durdurduklarını ve Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan tespitler neticesinde kumu analize gönderdiklerini anlatan Aras, “Çevre Müdürlüğümüz laf konusu girişim nedeniyle 310 bin lira ceza kesti. Biz de imara tutarsız uygulamadan nedeniyle 35 bin lira cinayet uyguladık ve işlemi durdurduk.” dedi.

"İşlemi durdurduk"

s-56ac90f1203c3fd99a561bb10702ca94a94d10
Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, Bodrum’un farklı bölgelerinde kıyıya dökülen beyaz kumla ilgili müdahalelerini sürdürdüklerini söyledi. Yalıkavak Gökçebel’de aynı bir girişimi durdurduklarını ve Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan tespitler neticesinde kumu analize gönderdiklerini anlatan Aras, “Çevre Müdürlüğümüz söz konusu teşebbüs sebebiyle 310 bin lira ceza kesti. Biz de imara aykırı uygulamadan nedeniyle 35 bin lira suç oluşturan uyguladık ve işlemi durdurduk.” dedi.

"Denizde hiçbir canlının yaşamsına olanak vermeyen bir kum"

"Denizde hiçbir canlının yaşamsına olanak vermeyen bir kum""Denizde hiçbir canlının yaşamsına olanak vermeyen bir kum" Benzer bir olayın Gündoğan Kızılburun'da yaşandığını gösteren Aras, “Ekiplerimiz gittiler tespitlerini yaptılar ve Çevre İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde denetim ve denetleme faaliyetlerini sürdürüyorlar. Orada da gereken işlem yapılacaktır. Bu duyumları aldığımızda, her türlü müdahaleyi yapmaktan geri kalmayacağız” şeklinde konuştu.Aras bilye ocağından meydana çıkan kumun Gündoğan sahiline dökülmeye kalkışıldığını açıklama ederek “Yatağan ve Milas bölgesinden gelen kumlar misket ocaklarının tozları olarak biliniyor. Bilye ocaklarından çıkan kum bu son gittiğimiz yerdeki kumlar. Ve en ince ayrıntısına kadar deniz dibini beton gibi, deniz suyuna gidiği süre tamamen kaplayan ve orada hiçbir canlının yaşamasına olanak vermeyen bir kum. bununla birlikte insan sağlığına da zararlı olduğunu uzmanlar söylüyor. Biz buna karşın numuneleri aldık ve tahlile gönderdik” dedi.

"Araştırdım, mermer ocağı çıktı"

s-e62ed2e14c12ce18595db70a0b4e129e9e1979
Bodrum Şehir Halkı Konseyi Başkan Arif Yılmaz da otellerin bu girişimine tepkiliydi. Misket tozlarıyla sahil kumu yapmaya çalışan otelin eko dengeyi bozduğunu da söyleyen Yılmaz “Muğla’dan Yatağan’a gelirken ast taraftaki tabelalara bakarsanız plaj kumu satılır tabelaları görürsünüz. Ben rastladım ve araştırdım, peşine düşüp takip ettim misket ocağı çıktı. Yalıkavak’daki işyeri bilgilerini kontrol ettiğinizde esas işinin çok ciddi şekilde mermer üreten firma olduğu ortaya çıkıyor. Bu konuda aldığımız duyumlarda mermer tozu diye fakat kurumsal ciddiyetten ötürü mutlaka inceleme sonuçlarını bekliyoruz. Tüm bulgular bizi bilye tozuna götürüyor. Biz bunun böyle olduğunu biliyoruz. Bilimsel ispatlarla da bu konuyu doğrulama edip üniversite de üstünde çalışmamız gerekecek” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER