Boğaziçi Protestolarında Gözaltına Alınan Öğrenciler Serbest

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki 'rektör' protestosu nedeniyle 40 kişi gözaltına alınmıştı. Fotoğraf: Erdem Şahin / EPABianet'in aktardığına göre gözaltına alınanlardan 24 kişi bu sabah Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılık sorgusu için Çağlayan’daki İstanbul Adliye.

Boğaziçi Protestolarında Gözaltına Alınan Öğrenciler Serbest

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki 'rektör' protestosu nedeniyle 40 kişi gözaltına alınmıştı.

s-6ff89d1d22ba579308bc1a74536534bb25d34d
Fotoğraf: Erdem Şahin / EPABianet'in aktardığına göre gözaltına alınanlardan 24 kişi bu sabah Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılık sorgusu için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.Öğrencilerden 22'si serbest kalmış, 2'si için tutuklama talep edilmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği bu 2 kişiyi de adli kontrolle serbest bıraktı.16 kişinin ise Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

Neler yaşanmıştı?

s-cf782f8e8507088df6108fc09bf55e91229e8d
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde pazartesi günü 'Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılmıştı.

Detaylar için

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Atanmış Rektör' Protestosu: Öğrenciler Rektörlüğü Mühürledi -

Sabaha karşı öğrencilerin evlerine baskınlar yapılmış ve çok sayıda gözaltı gerçekleştirilmişti.

Protestolar Sonucu Gözaltılar Var! Emniyet'ten 'Boğaziçi Üniversitesi' Açıklaması -

Ayrıca bakınız

Gündemden Düşmüyor! Boğaziçi Rektörü Melih Bulu Hakkında Kim, Ne Dedi? - Bahçeli'den Boğaziçi Yorumu: 'Protestolar Başı Ezilmesi Gereken Bir Komplodur' - Boğaziçi Üniversitesi'nin Atanan Rektörü Melih Bulu'yu Protesto İçin Yapılan Pankartlar ve Çizimler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER