Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (5 Kasım)

1.

Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (5 Kasım)

1. Twitter'dan @clairrdelunex isimli kullanıcı Gaziantep'teki KYK yurdunda çıkan isyandan bahsetti. Kötü yemeklerden, temizlenmeyen odalara, güvenliğin rahat tavırlarından yönetimin umursamayan tavırlarına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Detaylar burada;

Gaziantep'te Neler Oluyor? Devlet Yurdunda Kalan Öğrencilerin Yaşadığı İnanması Güç Olaylar

2. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Ankara-İstanbul Demiryolu 2. Kesim projesinde yapılan yolsuzluğa yenisi eklendi... Bu kez aynı hatta yapılacak tünel için keşif tutarından 26 kat daha fazla para ödendiği ortaya çıktı.

Detaylar burada;

Tünelde Büyük Vurgun! 2 Milyon Dolarlık İşe 57 Milyon Dolar Ödenmiş

3. Kırıkkale’de noter olarak çalışan Avukat Hacı Ali Özhan, Dayatmasız Yaşam Partisi’nin (DYP) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vereceğini açıkladı.

Detaylar burada;

Pandeminin Siyasete Etkisi: Aşı Karşıtları Parti Kuruyor

4. PTT’nin yurtdışı gönderimlere yüzde 300’e varan oranda zam yapmasına tepki büyük. Artan maliyetler PTT kullanıcısı yayıncıları kara kara düşündürüyor.

Detaylar burada;

PTT'nin Yurt Dışı Gönderimlerinde Yüzde 300'e Varan Zam

5. Denizli'de baygın halde bulunan taksici gasp edildiğini söyledi. Çelişkili ifadelerden şüphelenen polis kamera kayıtlarını inceledi. Taksicinin kendi kafasına taşla vurduğu, çalındı dediği parayı da sevgilisine verdiği ortaya çıktı.

Detaylar burada;

'Gasp Edildim' Diyen Taksicinin Yalanı Ortaya Çıktı: Kafasına Taşla Vurup Parayı Sevgilisine Vermiş

6. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15-19 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okullara gitmeyip idari izinli sayılacaklarını belirterek ''Öğretmenlerimize mesleki gelişim eğitimini uzaktan eğitim şeklinde vereceğiz'' dedi.

Detaylar burada;

Milli Eğitim Bakanı Özer'den Öğretmenler İçin 'Ara Tatil' Açıklaması

7. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medyada 'üniformanla fotoğraf paylaş' etiketiyle başlatılan akıma karşı harekete geçti. Güvenlik sıkıntısına neden olabilecek paylaşımları yapan personel tek tek tespit edilirken askeri kurallara aykırı paylaşımlarla ilgili yasal işlem başlatıldı.

Detaylar burada;

MSB 'Üniformalı Fotoğraf' Akımına Karşı Harekete Geçti

8. İngiltere’den İstanbul'a kalçasından yağ aldırmak için gelen 28 yaşındaki Diarra Akua Eunice Brown, ameliyat sonrası pansuman sırasında fenalaşarak hayatını kaybetti. Konuyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri ameliyatı yapan estetik cerrahı gözaltına alındı.

Detaylar burada;

Yağ Aldırmak İçin İstanbul'a Gelen İngiliz Kadın Ameliyat Sonrası Hayatını Kaybetti

9. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Atatürk'ü 'toplumu birleştiren ortak değer' olarak tanımlayan AKP'li Pehlivan ve eşi, ADD'ye üye oldu.

Detaylar burada;

AKP'li Başkan Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Üye Oldu

10. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ile ilgili, 'Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir' dedi.

Detaylar burada;

Kılıçdaroğlu: 'Kanal İstanbul İhalesini Alan Olursa Ağır Bedeller Ödeyecek'

11. Twitter'dan @kroniksanri isimli kullanıcı KYK yurdunda verilen yemekten 5 kuruş çıktığını iddia etti.

Detaylar burada;

Boyut Atlanıyor! Yurtta Verilen Yemekten 5 Kuruş Çıktığını Söyleyen Öğrenciye Gelen Yorumlar

12. Seferihisar Sığacık'ta esnaf olan Mustafa Akatay, biriken borçları nedeniyle yaşamına son verdi.

Detaylar burada;

İzmir'de Pandemi Sonrası Borçları Biriken Esnaf İntihar Etti

13. MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 'Türkiye'nin Nabzı Ekim 2021' araştırmasında katılımcılarına 'Elektrik ve su faturalarınızı öderken zorlanıyor musunuz? sorusunu sorduğu anketin sonuçları yayınlandı.

Detaylar burada;

Katılımcılara 'Faturanızı Öderken Zorlanıyor musunuz?' Sorusunun Yöneltildiği Anket Sonuçları Ne Söylüyor?

14. İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Meral Akşener'e tepki gösteren bir şehit yakınına küfretti. Türkkan'a sosyal medyada tepki var. Görüntülerin gündem olmasının ardından bir açıklama yapan Türkkan ise provokatör olduğunu söylediği kişiye küfür etmediğini savundu.

Detaylar burada;

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Şehit Yakını Olduğunu Söyleyen Kişiye Küfretti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER