Bugün Resmi Gazete'de Yayımlanmıştı: Çoklu Baro Kanununun İptali İçin CHP Anayasa Mahkemesine Gidiyor

Çoklu bara kanunu bugün Resmi Gezete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise çoklu baro kanununa ilişkin, "Yarın Anayasa Mahkemesi'nden öğlen saatlerinde randevu isteyeceğiz, iptali istemi ile başvuru yapacağım" dedi. Meclis Genel Kurulu’nda kabul e.

Bugün Resmi Gazete'de Yayımlanmıştı: Çoklu Baro Kanununun İptali İçin CHP Anayasa Mahkemesine Gidiyor

Çoklu bara kanunu bugün Resmi Gezete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise çoklu baro kanununa ilişkin, "Yarın Anayasa Mahkemesi'nden öğlen saatlerinde randevu isteyeceğiz, iptali istemi ile başvuru yapacağım" dedi.

s-652423a908cf7aab26ce9496a975f4881bd34a
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan “çoklu baro” düzenlemesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği, “çoklu baro” sistemini de içeren 28 maddelik “Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik” teklifi, baro başkanlarının ve avukatların günlerce süren protestolarına rağmen Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. s-d89b1d2d790f8cb728f2ccdc8126fa0b25a599
CHP, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, daha önce açıklandığı gibi, iptali istemiyle AYM'ye başvuru yapacağını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay düzenlediği basın toplantısında açıkladı

Basın toplantısı gerçekleştiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çoklu baro kanununa ilişkin, "Yarın AYM'den öğlen saatlerinde randevu isteyeceğiz, iptali istemi ile başvuru yapacağım" ifadelerini kullandı.

Çoklu baro yasasının içeriğine ve etkilerinin ne olacacağını öğrenmek için bakabilirsiniz

Çoklu Baro Teklifi Yasalaştı: Düzenleme Neler Getiriyor? - Komisyondan Geçti, TBMM'de Görüşmeler Başlayacak: Peki 'Çoklu Baro' Teklifi Vatandaşları Nasıl Etkileyecek?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER