Bursa'nın İlginç 'Ebe Kaya' Geleneği: Kayanın Altından Çıkan Böcekleri Yutuyorlar

Bursa'da çocuğu olmayan çiftler, 'Ebe Kaya' ismi verilen bir kayanın etrafında tur atıp dibinden çıkan böcek ya da solucanı yutuyor. Bursa'da Mudanya ilçesindeki Işıklı köyünde bulunan 'Ebe Kaya' isimli kaya, çocuğu olmayanlar tarafından ziyaret ediliyor.

Bursa'nın İlginç 'Ebe Kaya' Geleneği: Kayanın Altından Çıkan Böcekleri Yutuyorlar

Bursa'da çocuğu olmayan çiftler, 'Ebe Kaya' ismi verilen bir kayanın etrafında tur atıp dibinden çıkan böcek ya da solucanı yutuyor.

s-c101dbc248416c1ced41bf1f5a584f3646a2ad
Bursa'da Mudanya ilçesindeki Işıklı köyünde bulunan 'Ebe Kaya' isimli kaya, çocuğu olmayanlar tarafından ziyaret ediliyor.

Çocuğu olmayan çiftler, bu kayanın yanına gelerek, kayanın etrafında 3 tur attıktan sonra, kayanın dibini eşeleyerek ilk çıkan böceği çiğnemeden yutuyor.

s-c05ad862cef6e18069e5518693e326edfd181b

Şehir dışından bile geliyorlar

s-f642cfeb2254b757ad607a06b616466af09f98
Böceği yuttuktan sonra arkasına bakmadan evinin yolunu tutanlar, bu sayede çocukları olacağına inanıyor. 'Ebe Kaya', Bursa ve şehir dışından gelen çok sayıda çift tarafından ziyaret ediliyor.

Önce tur sonra böcek

Önce tur sonra böcekÖnce tur sonra böcek Işıklı köyü muhtar azası Murat Ünsal, "Köyümüzün tarihi çok eski. Ebe Kaya olarak bildiğimiz kaya, çocuğu olmayan kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Çocuğu olmayan kişi, köyden bir kadını yanına alarak kayanın olduğu yere geliyor. Köydeki kadın önde, çocuğu olmayan kişi ise arkada, kayanın etrafında 3 tur atıyorlar. 3 turun ardından çocuğu olmayan kişi kayanın etrafını eşerek, ilk çıkan böceği çiğnemeden yutuyor. Daha sonra hiç arkasına bakmadan evinin yolunu tutuyor" dedi. ABD'den Maske Açıklaması: 2 Doz Korona Aşısı Yaptıran Takmak Zorunda Değil - 200 Lira İçin Patrondan İşkence: 'Dinlene Dinlene Dövdüler, Şimdi Çalışamaz Durumdayım' - Ertuğrul Özkök: 'Ayasofya'nın İmamı Boynukalın'ın Açıklamalarının Sonucunu 15 Gün Sonraki Anketlerde Görürüz'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER