'Camide Çav Bella' Davası: Tweet'leri Nedeniyle Yargılanan CHP'li Banu Özdemir'e Beraat

İzmir’de, cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan dava açılan CHP eski il başkan yardımcısı Banu Özdemir beraat etti. Bazı camilerin hoparlörlerinden 20 Mayıs.

'Camide Çav Bella' Davası: Tweet'leri Nedeniyle Yargılanan CHP'li Banu Özdemir'e Beraat

İzmir’de, cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan dava açılan CHP eski il başkan yardımcısı Banu Özdemir beraat etti.

s-94d03bf6e2409459842ebab09ef8536a90b592
Bazı camilerin hoparlörlerinden 20 Mayıs’ta ‘Çav Bella’ şarkısı çalınmıştı. Müftülük, yayının, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olanlar tarafından yapıldığını ve inceleme başlatıldığını açıklamıştı.İzmir başsavcılığı, eylemi düzenleyen ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Özdemir, paylaşımları gerekçe gösterilerek 22 Mayıs’ta tutuklanmış 29 Mayıs’ta tahliye edilmişti.

Cami Hoparlöründen 'Çav Bella': Tweet Atan Bir Kadın Gözaltına Alındı, Başka Bir Camide 'Yuh Yuh' Çalındı -

Özdemir'in yaptığı paylaşımlar

s-3118f5468a9ad3019f31a19259dc5a066b8733
Anadolu Ajansı’nın haberine göre İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan Özdemir ile avukatları katıldı.Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Özdemir’in yakınları da takip etti.Özdemir, savunmasında, asıl yargılanması gerekenlerin ‘provokatif haberler yapan’ bazı internet siteleri, ‘bazı trol hesap sahipleri‘ ile cami hoparlöründen müzik yayını yapanlar olduğunu söyledi.Kuşadası’nda iki yıl önce benzer bir olayın yaşandığını, bu konuda haberler yapıldığını, kendisine ceza verilmesi halinde oradaki olayla ilgili paylaşımda bulunanların da zan altında kalacağını savunan Özdemir, “Bu sürecin asıl mağduru benim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.Sanık avukatları mütalaayı kabul etmediklerini, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.Hakimin sanığa son sözünü sorması üzerine Özdemir, “Suçsuzum, ne bir suçum ne de suç işleme kastım var. Beraatimi talep ediyorum” dedi.Hakim sanığın beraatine karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Mafya Lideri Çakıcı'nın Aracı Polis Tarafından Arandı, Arkadaşı Polislere 'Soruşturma' Talep Etti - Aynı Taşa 6 Kere Takılıp Düşen Adam Ölümden Döndü: 'Kanım Yerde Kaldı' - Yine Utandık! Ülkemizin Dört Bir Yanından 'Keşke Yaşanmasaydı' Dediğimiz Olaylar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER