Canan Kaftancıoğlu'na 'Suça Azmettirme' Soruşturması Açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili soruşturmanın genişletildiği öğrenildi.

Canan Kaftancıoğlu'na 'Suça Azmettirme' Soruşturması Açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili soruşturmanın genişletildiği öğrenildi. Altun'un avukatının yaptığı suç duyurusu üstüne CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "suçu ve suçluyu övme, suça teşvik” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

s-515621a30741973feab3b19cba987cac699408
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özöağdaş hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evini fotoğrafladığı gerekçesiyle "özel hayatın gizliliğini ihlal" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. DHA'nın verdiği bilgiye göre CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş, Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çektiğini İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın talimatıyla alınan ifadesinde kabul etti. Özçağdaş “İnşaat var mı yok mu diye resim çektim” dedi.

Kaftancıoğlu'na da soruşturma açıldı

İletişim Başkanı Altun'un Evi Bu Kere de 'Fotoğraflanma' Tartışmalarıyla Gündemde - Öte Yandan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün Twitter hesabından bir izah etme yaparak, Özçağdaş’a partisinin direktifler verdiğini belirtmişti. s-ff9093a2e355a5fa6136c065ed6c96fe7d1720
Bunun üstüne Fahrettin Altun’un avukatının Kaftancıoğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme, suça teşvik” iddiasıyla yaptığı kabahat duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlattı.

Neler yaşanmıştı?

Fahrettin Altun'la İlgili 'Kaçak Yapılaşma' Haberine Açılan 'Terör' Soruşturmasına Muhalefetten Tepki - Cumhuriyet gazetesinde geçtiğimiz hafta yayımlanan bir haberde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'da yer alan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi sınırları içinde bulunan evinin yandaki araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı ve burada firari yapı yapı ettiği belirtilmişti. İBB ekiplerinin de bu gelişme üzerine bu yapıları yıktığı bildirilmişti.  Fahrettin Altun'un avukatı konuyla ilgili suç duyurunda bulunurken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "terör örgütlerine amaç göstermek" suçundan soruşturma başlatmıştı. Ilk Kez Cumhuriyet Insanlar Partisi olmak üzere savcılığın "terör" soruşturması açmasına mufalefetten tepki gelmişti.

Aylık 258 liraya kiralamış

Fahrettin Altun Boğaz'daki Araziyi Vakıflar'dan Aylık 258 TL'ye Kiralamış - Öte Yandan Fahrettin Altun'un tartışma yaratan araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına ve aylık 258 TL değer karşılığı kiraladığı ortaya çıkmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER