Canlı Blog| Bakan Ersoy: Marmaris Yangını Tamamen Kontrol Altında

Türkiye'de 28 Temmuz beri devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Canlı Blog| Bakan Ersoy: Marmaris Yangını Tamamen Kontrol Altında

Türkiye'de 28 Temmuz beri devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. 208 orman yangınından 196'sının kontrol altına alındığı, 5 ildeki 12 yangına müdahalenin sürdüğünü açıklandı. 

12: 20 Muğla'da son durum: 3 yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor

s-b869a0a5cab2856a30599c9092675a9ee5e2d6
Muğla'da Milas, Kavaklıdere ve Köyceğiz ilçelerindeki farklı aralıklarla çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ediyor.Yangın bölgesinde 4 uçak, 15 helikopter, 233 arazöz, 97 iş makinesi, çok sayıda itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor. Ayrıca yangın bölgelerinde bin 533 orman personeli görev yapıyor.Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgede günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı.Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 3 gün önce başlayan ve Menteşe ilçesine ulaşan yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriliyor.Yangının etkili olduğu 2 ilçe arasındaki ormanlık alanlarda bulunan bazı mahalleler tedbir amaçlı tahliye edildi. Köyceğiz ilçesindeki yangının da söndürülmesi için çalışılıyor.

12: 12 Bakan Ersoy: Marmaris yangını söndürüldü

s-dd6d7a8c80aef7a824e7a4070b80e6e084585c
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Marmaris'teki yangının tamamen kontrol altında olduğunu ve soğutma çalışmalarına devam edildiğini açıkladı. "El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz." diyen Ersoy, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok dedi.

12:05 Bodrum Belediye Başkanı: Artık yardım göndermeyin

s-17df8b798521ec6d7ebcfc2ff4c4446ea8b356
Yangından etkilenen Bodrum'a yapılan yardımlar yeterli seviyeyi aştı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras bugünden itibaren malzeme yardımı kabul edilmeyeceğini açıkladı. Gelen yardım malzemelerinin tasnifi için çok zaman harcadıklarını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Aras, "Lütfen artık bu yardımları keselim" dedi.

11:50 AKP Sözcüsü Çelik: Eşya yardımları bu hafta yapılacak

s-ee5b7502fc3fec7d98d9ee50f77dd0fb288d3f
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mersin'in Aydıncık ve Silifke ilçelerindeki orman yangınında zarar gören alanlarda incelemede bulundu. Çelik, bölgede yapılacak destekler konusunda şunları söyledi:
"Kimi yerde evler ve çardaklar, kimi yerde ahırlar yanmış. Tespitler yapılacak ve bunların hepsi telafi edilecek. Önemli olan insan canına bir zarar gelmemesi. Tabii ki hayvanın, bitkinin, toprağın canı, hava, hepsi kıymetli. Tesellimiz insan canı kaybımız yok. Diğerleri de olmasın isterdik ama maalesef kayıplarımız var. Öte yandan maddi konular inşallah telafi edilecek. Burada bir afet, kimi yerde rüzgar ters dönüyor, başka şey oluyor. Yeni bir yangın ortaya çıkmasın diye Orman Teşkilatı teyakkuz halinde, AFAD ve Kızılay bizimle. Devlet, sizin devletiniz. Devletin imkanları sizin imkanlarınız. Ne varsa erişsin, ulaşsın diye elden gelen gayret gösterilecek. Acil olan, gıda ve kalacak yerle ilgili bir sıkıntının ortaya çıkmaması ve sıkıntı olan yerlerin de bir an önce telafi edilmesi. Bu hafta eşya zararlarıyla ilgili ödemeler yapılıyor. Önümüzdeki hafta tarım zararlarıyla ilgili ödemeler yapılacak."

10:00 İletişim Başkanlığı: "208 orman yangınının 196'sı kontrol altında"

09: 50 Milas Belediye Başkanı Tokat: Gürceğiz'deki yangın kontrol altına alındı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER