Çavuşoğlu: 'Yeni Bir Göç Dalgası Muhtemel'

Resmi temaslar için bulunduğu Sırbistan'da basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan’da Sırbistan D

Çavuşoğlu: 'Yeni Bir Göç Dalgası Muhtemel'

Resmi temaslar için bulunduğu Sırbistan'da basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

s-ee97a9f5472d2ff5f970d6e9651ce263feeca4
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan’da Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulundu.Çavuşoğlu, Afganistan'daki son duruma ilişkin olarak, "Afganistan'da kapsayıcı bir hükümet görmek istiyoruz. Atılacak adımlar için nasıl bir hükümet kurulacağını görmemiz gerekiyor. İnsani yardım ulaştırmak için çabalıyoruz. Afganistan konulu G7 Dışişleri Bakanları toplantısına katıldık, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi bölgesel konularda da büyük rolü olduğunu görüyoruz. Afganistan'da kapsayıcı bir hükümet kurulması en büyük arzumuz" dedi.Öte yandan Çavuşoğlu, bir göç krizinin meydana gelebileceğini söyleyerek, "Afganistan'dan yeni bir göç dalgası olabilir, olması pek muhtemel. Dünyada bir göç krizi var" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER