Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan 'Düzce' Açıklaması: 'Heyelan Riski Altında 66 Bina Boşaltılacak'

Düzce'deki sel ve heyelan felaketine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 binanın boşaltılacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan 'Düzce' Açıklaması: 'Heyelan Riski Altında 66 Bina Boşaltılacak'

Düzce'deki sel ve heyelan felaketine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 binanın boşaltılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Selin etkilerinin ne kadar sert olduğu görüldü" dedi ve ekledi:"Kayıp 7 vatandaşımızdan 5'inin cenazesine ulaşıldı. 2 kardeşimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Belediyelerimiz, AFAD ve bakanlığımız çalışmalarına devam ediyor. Buradaki süreç valimiz koordinasyonunda işletiliyor. İklim değişikliğiyle ilgili mücadele ülkemizin en önemli gündem maddesi."

"Düzce'de 475 yapı sel ve heyelandan etkilendi"

s-dae9591f36a80567f72fda41964f4ddbf1f977Düzce'de 3 ilçe ve 45 köyde hasar tespit çalışması yapıldığını ifade eden Kurum, "Hasar tespit çalışmalarına göre, 319 az hasarlı binamız, 45 ağır hasarlı binamız, 85 yıkık ve 26 da istinat duvarı olmak üzere toplamda 475 binamız bu heyelandan, selden etkilenmiş durumda. Yine 66 binamız da heyelan riski altında" dedi ve bu binaların boşaltılma sürecinin başlatıldığını vurguladı.

"Afet bölgesi ilan edilsin edilmesin, buradaki enkaz devletimiz tarafından en kısa sürede kaldırılacak"

s-7d031cc27469af8ae1c377db097fcf6d83e9a6 Bölgede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Kurum şöyle devam etti: "Afet bölgesine ilişkin talep valiliğimiz kanalıyla gönderildi. Afet İşleri Başkanlığımız bu süreci çalışıyorlar. Afet bölgesi ilan edilsin edilmesin, buradaki enkaz devletimiz tarafından en kısa sürede kaldırılacak. Bölgede herhangi bir salgın riskinden arkadaşlarımız bahsetmedi. Bununla ilgili her türlü tedbiri valiliğimiz, AFAD, Kızılay ve tüm birimlerimiz almıştır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER