CHP Heyeti Deprem Bölgesinde: 'Hızla Kentsel Dönüşüme İhtiyaç Var'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir’de hızla kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi; Belediye Başkanı Soyer, deprem çalıştayı düzenleneceğini duyurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı.Bianet'in.

CHP Heyeti Deprem Bölgesinde: 'Hızla Kentsel Dönüşüme İhtiyaç Var'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir’de hızla kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi; Belediye Başkanı Soyer, deprem çalıştayı düzenleneceğini duyurdu.

s-81e3cd179c296968e814aeb251c293f2d7372b
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı.Bianet'in aktardığına göreKılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in büyük katkısı ile enkaz kaldırılmaya çalışıyor. Bütün ekipler olağanüstü mücadele etti. Her türlü yardım kısa süre içerisinde getirilecektir. Çadır ihtiyaçları da giderilecek. Süt projemiz vardı, o dağıtımda devam edecek. Ancak ek kapasiteye ihtiyacımız var.“Bundan sonra hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Merkezi yönetimin de burada yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması gerekiyor.”

Kentte deprem çalıştayı düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı:
“Kurtarma ekipleri son derece profesyonel çalışıyor. Çevre illerden gelen çok sayıda kurtarma ekibi var. Umudumuzu koruyoruz enkaz altında sağ gelecek vatandaşlarımızı heyecanla bekliyoruz.”
Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Soyer şunları söyledi: 
“Bu tabii binlerce insanın geceyi dışarıda geçirmesi anlamına geliyordu. Büyükşehir belediyemiz tüm birimleriyle, çalışanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüler. Sabah itibariyle çay, boyoz, gevrek dağıtımı yapıyoruz geceyi dışarıda geçirenlerin ihtiyacını karşılamak için.”
Türkiye’nin hiçbir noktasının depreme hazır olmadığının altını çizen Soyer şöyle devam etti:
“Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı. Doğamızı tarım alanlarımızı tahrip ederek bu vahşi betonlaşmaya seyirci kaldık. Hiçbir kentte böyle bir hazırlıktan söz etmek mümkün değil. Ancak bu kadar şiddetli bir depremde çok daha ağır bir tahribat, çok büyük bir yıkım söz konusu olabilirdi. Bunu da belirtmekte fayda var.“Biz geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir deprem/57e3de8ed4ada3c10bc3f972" title="deprem">Deprem Daire Başkanlığı kurmuştuk. İzmir’in depreme hazırlığını sorgulamak adına da çalışmalara başlamıştık. Ama önümüzdeki hafta Türkiye’de depreme dair sözü olan ne kadar bilim insanımız varsa onları davet edeceğimiz hem İzmir’in yapı sorunu hem İzmir’in deprem faylarını hem de depreme karşı yapılması gereken hazırlıkların ne olması gerektiğini masaya yatıran bir çalıştay düzenleyeceğiz.“Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsini tek tek tarif edeceğiz. Türkiye’deki bilim insanlarına buradan duyurmak istiyorum, böyle bir çalıştayı önümüzdeki hafta planlıyoruz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER