CHP Yolsuzlukla Suçlamıştı: Akın Çağlar'ın İBB Genel Sekreterliği'ne Atanmasına Kim, Ne Dedi?

İBB Genel Sekreterliği'ne Can Akın Çağlar'ın getirilmesi tartışma yarattı.

CHP Yolsuzlukla Suçlamıştı: Akın Çağlar'ın İBB Genel Sekreterliği'ne Atanmasına Kim, Ne Dedi?

İBB Genel Sekreterliği'ne Can Akın Çağlar'ın getirilmesi tartışma yarattı. Yeni Genel Sekreter Çağlar, Ziraat Bankası Genel Müdürü olduğu dönemde CHP'liler tarafından yolsuzlukla suçlanmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun bu atamasına CHP'li kimi isimlerden de tepki geldi. İmamoğlu liyakate göre bir atama yaptığını belirtti ve "Veremeyeceği hiçbir hesap yok" diyerek Çağlar'ın arkasında durdu. Çağlar ise hakkındaki iddiaların farklı denetim birimleri tarafından incelendiğini ve hiçbir soruşturma açılmadığını ifade etti. Son olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gelen bir soru üzerine "Geçiniz o tartışmaları. Ekrem beyle gurur diyoruz" dedi.

s-0645dd0af01eed63ed44b4f326d449075a12ba
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreterliği'nden emekli olan Yavuz Erkut'un yerine Can Akın Çağlar'ı atadı. s-2df78903730bad433b1da06fc8b746f2c703f9

CHP'li Aydoğdu yolsuzlukla suçlamış ve "istifa et" çağrısı yapmıştı

CHP'li Aydoğdu yolsuzlukla suçlamış ve "istifa et" çağrısı yapmıştıCHP'li Aydoğdu yolsuzlukla suçlamış ve "istifa et" çağrısı yapmıştı Ancak bu atama CHP'de tartışma yarattı. Tartışmanın sebebi Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yapan Çağlar'ın görev yaptığı sürede verdiği bazı krediler nedeniyle CHP'liler tarafından yolsuzlukla suçlanmış olması. Çağlar’ın, Bayrampaşa’da ORA Alışveriş Merkezi’ne verdiği kredi büyük eleştirilere neden olmuştu. Ziraat Bankası’nın Bayrampaşa’daki ORA İstanbul Alışveriş Merkezi için verdiği ve 270 milyon eurosu ana para, 20 milyon eurosu faiz olmak üzere 290 milyon euroyu bulan kredi, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından “Cumhuriyet tarihinin en yüksek batık kredisi” olarak yorumlanmıştı ve Çağlar istifaya davet edilmişti.

İBB'deki bu atamaya sosyal medyada içlerinde CHP'lilerin de olduğu çok sayıda tepki geldi

s-47193f3f93298e75e949dcd88e0da0998dc46b
s-5e43cc624534fe8dbd7270dc1765d6bd1fb21a
s-71b93d46cf994d0a49ba512b523cb4e5014a8a
s-2012c097d746befb105a8b1821e2b81f4fe1d8

İmamoğlu: "Bana hesap veremediği hiçbir konu yok"

s-7aa72161d0b2e6430a8a5214505e800ee09ee0
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Genel Sekreteri Can Çağlar'ın dün gerçekleşen devir teslim törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, CHP'li bürokratlar ve birçok yönetici katıldı. Tören sırasında, Can Akın Çağlar'ın Genel Sekreter olarak atanması nedeniyle getirilen eleştirilere cevap veren Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Eleştiri olacaktır. Yani, tahmin ediyorum kademesine göre hiçbir arkadaşım eleştirisiz göreve başlamadı. Buna inanın Yavuz Bey de dâhil. Birçok insan dâhildir. Aynı benim aday gösterildiğimde yapılan eleştiriler de dâhildir. Böyle bir süreçtir bu. Bu değişmez. Hiçbir insanın hesap veremeyeceği bir konu yok ise bizim için muteberdir. Özellikle kul hakkı, özellikle yolsuzluk ve hukuksuzluk üzerine. Bu manada eleştiriler olacaktır. Tanımadan eleştiriler olacaktır. Bazı yanlış anlamalar olacaktır. Türkiye'nin özellikle siyasi ortamı gereği son 20 yılı bu anlamda sıkıntılıdır. Ama ben herkesle çalışmayı, herkesi kucaklamayı ve herkesin liyakatine ve becerisine inanmışlığına ve karlılığına dönük bir hissiyatla süreci yönetmeye söz verdim. Öyle yola çıktım. Bu manada yolumuza devam ediyorum. Can Akın Bey de hem sorusu geçen, basına yansıyan konularda bana hesap veremediği hiçbir konu olmadığı için, hem de o bahsettiğim liyakate ve kararlılığa sahip olduğu için beraberiz."
Parti içerisinden gelen tepkileri yadırgamadığını belirten İmamoğlu, "Ben partili dostlarımı yadırgamıyorum. Partili yönetici arkadaşlarımı yadırgamıyorum. Bana olan tepkilerini yadırgamıyorum. Hepsine verecek cevabım var" dedi.

Çağlar: "Hakkımda soruşturma açılmadı"

s-9e2462d27a810e688fb36f37006cfc687def4e
Kendisini, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun 8 yıl önce yolsuzlukla suçlamasının ardından istediği televizyonda ve ortamda bir araya gelmeyi teklif ettiğini açıklayan Can Akın Çağlar ise, şu açıklamayı yaptı:
"Görev yaptığınız zaman mutlaka ki iyi günleriniz ve kötü günleriniz oluyor. Yanlışlarınız da oluyor. Ama bu yanlışlarınızı yaparken, hukuk çerçevesinde, kurallar çerçevesinde yaptığınız zaman bunun hesabını rahatlıklar verebiliyorsunuz. Gazetelerde yansımış olan konular ile ilgili ise, Türkiye'de denetim yapan tüm birimler tarafından incelenmiş ve hakkımızda herhangi bir soruşturma açılmamış konulardır tamamı. Denetim olarak, bankalarda yaptığımız işlerle ile ilgili olarak aşamayı söyleyeyim. Bankanın kendi teftiş kurullarının yaptığı incelemeler var, BDDK'nın yaptığı incelemeler var. Daha sonra Sayıştay'ın yaptığı incelemeler var. Aykut Bey'in söylediği konuları kastediyorum. Daha sonra Başbakanlık teftiş kurulunun var. Türkiye'de bunun üzerine daha başka bir denetim yok. Bahse edilen konuların tamamı, devletin tüm denetim birimleri tarafından incelenmiş, denetlenmiş ve bugüne kadar hakkımda soruşturma açılmamıştır."

Kılıçdaroğlu: "Ekrem beyle gurur duyuyoruz"

Kılıçdaroğlu: "Ekrem beyle gurur duyuyoruz"Kılıçdaroğlu: "Ekrem beyle gurur duyuyoruz" Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ankara'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Can Akın Çağlar'la ilgili tartışmalara ilişkin bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Geçiniz o tartışmaları. Belediye başkanımız çalışıyor, üretiyor. Biz bütün belediye başkanlarımızla gurur duyduğumuz gibi Ekrem Beyle de gurur duyuyoruz" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER