CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım Terhis Oldu

Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı kavga sonrası tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım terhis oldu.

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım Terhis Oldu

Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı kavga sonrası tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım terhis oldu. Hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaymakamın koruma polisinin Eren Yıldırım'a tabanca çektiğini yalanlamıştı fakat iddianameye göre polis tabanca çektiğini doğruladı.  s-6b695b56ba061b27622d11c4568f6a119d6bae
Yıldırım'ın karıştığı olaya ilişkin iddianame de tamamlandı.  Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl'ün mağdur ve koruması B. Y.’nin müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamede Yıldırım’a “görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret” suçlaması yöneltilirken, 4 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. İddianamede Şimşek için hakaretten 1 sene, millet görevlisine görevini yaptırmama iddiasıyla da 4 yıla kadar, toplam 5 yıl hapis cezası istendi.

Koruma polisi tabanca çektiğini doğruladı

s-a5d1a45bbf1bb8b8f83d29b955f22256eabe18
14 Mayıs günü gerçekleşen olaya ilişkin iddianamede ifadesi bulunan kaymakamlık koruması B. Y., kaymakamı gözetmek için silahını çektiğini, mermiyi namluya verdiğini söyleyerek, namluyu kimseye doğrultmadığını ve yere dürüst tuttuğunu ileri sürdü. İddianamede B.Y.'nin Eren Şimşek kadar aldığı darbeyle "kolay tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde" yaralandığı belirtildi.Eren Yıldırım'ın halk görevlisine karşı, görevini yapmasını alıkoymak nedeniyle cebir kullanarak direnme suçunu, devamında kaymakam ve korumasının bulunduğu yöne doğru "Teröristsin, FETÖ'cüsün" biçiminde hakaret ettiği anlatılan iddianamede, şunlar kaydedildi:"Görevi başında sosyal takviye yapmakta olan ulus görevlisi kaymakama ve korumasına aleyhinde görevlerinden dolayı alenen hakaret suçunu işlediği dosya kapsamındaki maddesel, şüpheden uzak, inandırıcı ve tutarlı delillerden anlaşılmış olduğu dikkate alınarak suçun işleniş biçimi, işlenmesinde kullanılan araçlar, işlendiği süre ve yer, kabahat konusunun ağırlık ve değeri, meydana gelen hasar veya tehlikenin ağırlığı, failin güttüğü hedef ve saiki dikkate alınarak halk görevlilerine, görevlerinden nedeniyle hakaret suçu yönünden bir hareketle birden fazla kişiye karşı benzer suçu işlediği için zincirleme kabahat hükümlerini de gözeterek Eren Şimşek'ın cezalandırılması ulus adına talep olunur."

Ne olmuştu?

Polisin Tutuklanan CHP'li Eren Yıldırım'a Silah Çektiği Anların Videosu Ortaya Çıktı - Adana’da CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Eren Şimşek, 14 Mayıs günü iftar saatinden daha sonra Yüreğir Kaymakamlığı’na emrindeki VEFA Sosyal Yardım Ekipleri ile tartışmıştı. Şimşek ve ailesinin ifadesi alınmış, Şimşek adli denetleme şartıyla hür kalmıştı. Fakat AKP’li isimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘PKK’ benzetmesinin peşinde 16 Mayıs günü tutuklanmıştı.

Asilzade "tabanca değil" demişti

s-fe6ea72a3d1fe060eafac1786389f42f9476c0
İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, koruma polisinin silah çektiği iddiasını yalanlayarak "Bir silah hadisesi filan değil. Böyle bir gösterme de böyle bir durum da yok. O esnada kaymakama karşın bir hal laf konusu olunca koruma polisi orada müdahale ediyor. Daha Sonra orada darp ediliyor zaten" demişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER