CİMER'e Şikayet Edilen İlahiyat Öğrencisine 'Miraç' ve 'Namaz' Soruşturması

İlahiyat Fakültesi öğrencisi, Twitter'da Kuran'da geçmediği için Miraç'a inanmadığını, namaz kılmadığını yazınca CİMER'e şikayet edildi.

CİMER'e Şikayet Edilen İlahiyat Öğrencisine 'Miraç' ve 'Namaz' Soruşturması

İlahiyat Fakültesi öğrencisi, Twitter'da Kuran'da geçmediği için Miraç'a inanmadığını, namaz kılmadığını yazınca CİMER'e şikayet edildi. Şikayet üzerine fakülte, öğrenci hakkında soruşturma açtı.

s-646bc13fffdb6cc45ea0af35314dc440218bcc
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Kader Keskin, İslam inancındaki ‘Miraç’ olayı ve namaz ile ilgili paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildi. Şikayetin ardından Keskin hakkında fakülte yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Keskin, şu ifadeleri kullandı

s-4c490ceb24d7944e842cb2817268c0f2de96bf
“Miraç hakkında attığım tweet yüzünden CİMER’e şikâyet edilmişim. Okumuş olduğum fakülte tarafından hakkımda soruşturma açılmış. Sırf namaz kılmadığımı ifade ettim diye toplumda olumsuz duygular oluşturuyormuşum, sarf etmediğim bir ifade üzerinden de sorular sorular… Hayırlısı.”

"Uçma masallarını bırakıp Kitap'ı okuduğunuzda..."

s-f81a824d550db44b942ce0ae76bee2aa240f8f
Keskin, 10 Mart tarihli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Miraç, gerçekleşen bir mucize olup bizi ilgilendirseydi; Kur'an'da bahsedilirdi. Aksine, Kur'an'da; miraçın, kâfirlerin isteği olduğunu görüyoruz. (İsra:93) Uçma masallarını bırakıp Kitap'ı okuduğunuzda Allah'ın kandili evinizde yanmaya başlayacak inşallah."Keskin, kendisine yöneltilen "Pardon, 5 vakit namaz kuranın neresinde bahsediliyor? Ya da neden namazı amuda kalkarak kılmıyosun? Keşke akletseydiniz..." eleştirisine ise "Zaten bahsetmiyor, o yüzden de kılmıyorum." yanıtını verdi.

Bu paylaşımları CİMER'e şikayet edilen Keskin, fakültenin kendisine açtığı soruşturma yazısını da paylaştı

s-52105342e0dc584b3e284f14b6a322c494b386

Yazıya göre fakülte yönetiminin Keskin'den izahını istediği bazı konular şöyle oldu:

s-379871d3188ecee8802894a7ca75b32ac8354c
-Paylaşımınızda yer verdiğiniz ve namaz kılan milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının dini duygu, düşünce ve uygulamalarını tahkir anlamına gelen "namazını neden amuda kalkarak kılmıyorsun? Keşke akletseydiniz..." şeklindeki ifadelerinizi izah ediniz.-İlahiyat fakültesi olarak ve kimi zaman OMÜ İlahiyat başlığını da kullanarak dinin direği olan beş vakit namazı inkar suretiyle toplumun büyük bir kesiminin İlahiyat fakültelerine ve ilahiyatçılara yönelik tepki göstermesine, olumsuz kanaate, güvensizlik hissine varmasına sebebiyet verme durumunuzu izah ediniz-İslam'In temel kaynaklarından olan sünnette yer alan ve Müslümanların dini duygu ve düşüncelerinde önemli bir yeri olan miraç hadidesine yönelik kullandığınız "uçma masalları" ifadenizi, halkın dini duygularını tahkir anlamına gelmesi bakımından izah ediniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Konteyner Gemisinin Karaya Oturmasıyla Geçici Olarak Kapatılan Süveyş Kanalı Ekonomiyi Nasıl Etkileyecek? - Günün Tablosu: 29 Bin Vaka 153 Can Kaybı - Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi Yorumu: 'Bize Göre İsabetli ve Hayırlı Bir Gelişmedir'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER