Çin'den Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya uyarı: Araçlar aniden hızlanıyor, bataryaları alev alıyor

Çin'de beş düzenleyici kurum, Elon Musk'ın şirketi Tesla'yı, ürettiği elektrikli araçların kalite ve güvenlik sorunları nedeniyle uyardı.

Çin'den Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya uyarı: Araçlar aniden hızlanıyor, bataryaları alev alıyor

Çin'de beş düzenleyici kurum, Elon Musk'ın şirketi Tesla'yı, ürettiği elektrikli araçların kalite ve güvenlik sorunları nedeniyle uyardı. Aralarında piyasa düzenleme kurumunun da bulunduğu makamlarla Tesla yöneticileri arasında yapılan görüşmede araçların aniden hızlanması ve bataryalarının alev alması gibi şikayetlere dikkat çekildi. Görüşmede tüketicilerin haklarının korunması için şirketin iç yönetimini iyileştirmesi, Çin yasaları ve mevzuatına uyması istendi.

UYARILARI SAMİMİYETLE KABUL ETTİLER

Tesla Şanghay'dan yapılan açıklamada, resmi kurumların uyarılarının 'samimiyetle kabul edildiği', şirketin iç denetim ve yönetim mekanizmalarını güçlendireceği belirtildi.

TESLA'NIN İKİNCİ BÜYÜK PAZARI ÇİN'DE

Çin, ABD'den sonra Tesla'nın ikinci en büyük pazarı. Tesla, geçen yıl Çin'de 120 bin araç sattı. Çin Yolcu Araları Birliği'nin verilerine Tesla, Çin'de ay geçen burada üretilmiş 15.484 araç sattı.


Çin'den Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya uyarı: Araçlar aniden hızlanıyor, bataryaları alev alıyorÇin'den Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya uyarı: Araçlar aniden hızlanıyor, bataryaları alev alıyorBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER