CNN'in ele geçirdiği gizli belgelerde Çin'in yanlış bilgiler paylaştığı iddia edildi

Çin'den yaklaşık olarak 1 yıl önce yayılmaya başlayan koronavirüs salgını henüz etkisini yitirmezken, birçok ülke salgında ikinci pik noktasını yaşıyor.

CNN'in ele geçirdiği gizli belgelerde Çin'in yanlış bilgiler paylaştığı iddia edildi

Çin'den yaklaşık olarak 1 yıl önce yayılmaya başlayan koronavirüs salgını henüz etkisini yitirmezken, birçok ülke salgında ikinci pik noktasını yaşıyor. Çin'in salgının ilk günlerindeki aktardığı bilgiler dünya üzerinde farklı yorumlara yol açarken, bazı ülke yetkilileri Çin'in gerçek bilgileri paylaşmadığını öne sürdü. Konuyla ilgili olarak CNN 117 sayfalık bir belge geçirdi ve bu belgede Çin'in süreci yanlış yönettiği iddia edildi.

ÖZGÜNLÜĞÜ TEYİT EDİLDİ

CNN, kendilerine belgeleri ulaştıran kişinin Çin sağlık sistemi içinde çalışan biri olduğunu belirterek, belgelerin 6 ayrı bağımsız uzman tarafından incelendiğini ve özgünlüğünün teyit edildiğini açıkladı.

ÇİN'DEN SIZAN EN ÖNEMLİ BELGELER OLDUĞU KAYDEDİLDİ

Söz konusu belgelerin Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana Çin'in içinden sızan en önemli belgeler olduğu kaydedilerek, salgının başlangıcında yerel makamların içeride ne zaman ve neyi bildiklerine dair önemli bilgiler taşıdığına işaret edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER