Çocuk Kitabında Tecavüzü Anlatan İfadeler Kullanmıştı: Yazar Musa Dinç Tutuklandı

Yazdığı "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında hayvanlar arasında geçen cinsel saldırıyı anlatan Musa Dinç tutuklandı. Gül ve Düşün adlı çocuk kitabında yer alan ve tecavüzü meşrulaştıran ifadelerin sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine şüpheli Musa Dinç hakkınd.

Çocuk Kitabında Tecavüzü Anlatan İfadeler Kullanmıştı: Yazar Musa Dinç Tutuklandı

Yazdığı "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında hayvanlar arasında geçen cinsel saldırıyı anlatan Musa Dinç tutuklandı.

s-d568835cc01379b2f8a68f06b951249f6b8c0d
Gül ve Düşün adlı çocuk kitabında yer alan ve tecavüzü meşrulaştıran ifadelerin sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine şüpheli Musa Dinç hakkında Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.Soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dinç'i evinde gözaltına aldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Musa Dinç, "Çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeniyle ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak" suçlamasıyla tutuklandı.

Ne olmuştu?

Yazarı Musa Dinç Özür Diledi: Tecavüz Hikayesi İçeren Çocuk Kitabı 'Gül ve Düşün' Sosyal Medyanın Gündeminde - Musa Dinç tarafından yazılan ve Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan Gül ve Düşün isimli çocuk kitabında hayvanlar arasında yaşanan tecavüz hikayeleri anlatıldığı ortaya çıkmıştı. Skandal ifadelerin sosyal medyada paylaşılması üzerine yoğun tepki oluşmuştu. s-1189187af3c30cb630dbe767a954f11a81d466
Musa Dinç tepkiler sonrası yaptığı özür açıklamasında şöyle demişti:"Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor.  Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor"Kitabı basan Arı Sanat Yayınevi, “Bahsi geçen kitap yazarının editörlüğünde çıkan bir yayın olup 2019’da bu konu üzerine satışa ve dağıtılma kapatılmıştı. Yayın çizgimiz dışında bir yayın olup hataen çıkmış ve sonrasında da satışa kapatılmıştır” demiş ve özür dilemişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER