Coşmuş baba, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen kızını diri diri yanmak istedi

Uganda'da 24 yaşındaki Rahema Kyomuhendo, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçtiği için babası kadar yakılarak cezalandırıldı.

Coşmuş baba, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen kızını diri diri yanmak istedi

Uganda'da 24 yaşındaki Rahema Kyomuhendo, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçtiği için babası kadar yakılarak cezalandırıldı. Rahema'nın babası şeyh Hussein Byaruhanga Husain, kızının din değiştirmesine sinirlenerek üstüne benzin döküp ateşe verdi. Halasının kurtardığı genç kızın bacaklarında ve karın bölgesinde yanıklar meydana geldi.

BACAKLARI VE KARNI YANDI

Uganda'da yaşayan Rahema, din değiştirip Hristiyan olduğu için babası göre benzin dökülüp insafsızca yakıldı. Bilhassa ayaklarında ağır yanıklar oluşan Rahema, kaldırıldığı hastanede çare altına alındı. Hastanede durumu iyiye dışarı giden Rahema'nın bir ay daha hastanede tedavi altında tutulacağı söylendi. İnsan hakları aktivistleri, Rahema'nın yüzünde herhangi bir yanık oluşmadığını fakat ayak ve karın kısmında yanıkların oluştuğunu söyledi. Genç kızın afiyet durumunun iyiyi gittiği öğrenildi.

BABASININ KATOLİK ARKADAŞI ETKİLİ OLDU

Rahema'nın din değiştirmeye ise teyzesinin evinde kaldığı sırada Hristiyan radyosu dinlemeye başlamasıyla karar verdiği belirtildi. Bir süre sonradan radyoda duyduklarından etkilenen Rahema, babasının Katolik olan arkadaşı ile Hristiyanlık üzerine konuştuktan sonradan Hristiyan olmaya karar verdi. Genç kız, babasının arkadaşı ile Hristiyanlık hakkında konuştuğu sırada fazla mutlu olduğunu, babasının öteki odadan kendilerini duyduğunu ve gelip şiddet uyguladığını söyledi.

HALASI HAYATINI KURTARDI

Rahema, babası ile halasının yaşadığı Mbarara şehrine gitti. Bu sırada babası, kız kardeşine kızının Hristiyan olduğunu böylece onu öldüreceğini söyledi. daha sonra da kızının üzerine benzin dönüp yaktı. Hala, yeğenini dışarı çıkarıp komşuların yardımı ile hastaneye götürerek hayatını kurtardı.

Uganda'da çoğu dine mensup insan olmasına rağmen ülkenin büyük bir bölümü Hristiyanlardan oluşuyor.

Öfkeli baba, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen kızını diri diri yakmak istedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER