Cumhurbaşkanı adayı İnce açıklama yapacak

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem Milletvekili genel seçimlerine çok az bir zaman kala kritik gelişmeler yaşanıyor. Sözcü yazarı Aytunç Erkin Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurmaylarıyla yaptığı toplantının detaylarını.

Cumhurbaşkanı adayı İnce açıklama yapacak

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem Milletvekili genel seçimlerine çok az bir zaman kala kritik gelişmeler yaşanıyor. Sözcü yazarı Aytunç Erkin Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurmaylarıyla yaptığı toplantının detaylarını paylaştı.

İnce’nin bir otelde 11 yakın çalışma arkadaşıyla bir toplantı yaptığını ifade eden Erkin “Bu 11 isimden 8’i seçimin ikinci tura kalmayacağını bu nedenle çekilme yönünde karar alınması gerektiğini İnce’ye aktarıyor. Bunun üzerine İnce ‘bunu bir düşünelim’ diyor. Şuan partinin genel merkezine gidiyor ve bu konuda ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşmesi öncesi ona bir teklif götürüldüğünü, ancak uzlaşmaya varılamadığını söylemişti. İnce ise bu açıklamaya, "Kendisi (Kılıçdaroğlu) tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" sözleriyle yanıt vermişti.

AÇIKLAMA SAATİ BELLİ OLDU

Memleket Partisi’nden yapılan açıklamada ise “Cumhurbaşkanı adayımız ve Memleket Partisi Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce, bugün saat 14:00'te Parti Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenleyecektir.” denildi.

PARTİ SÖZCÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr.  İpek Özkal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Sahi; yapılan bunca algı operasyonundan sonra hala “çekilecekler” söylentilerine inanan var mı? Pes…

Sahi; yapılan bunca algı operasyonundan sonra hala “çekilecekler” söylentilerine inanan var mı?
Pes…

— Prof.Dr. İpek Özkal (@ipekozkal) May 11, 2023

Muharrem İnce'nin İzmir ve Manisa programları iptal edildi

 

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilme şartını açıkladı

 

Muharrem İnce'den gençlere: Memleketi terk etmek yok

 

Muharrem İnce'den 'müzakere' açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER