Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden '65 Yaş' Açıklaması: 'Güzel Haberler Gelebilir'

Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?” sorusuna, "Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu kon.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden '65 Yaş' Açıklaması: 'Güzel Haberler Gelebilir'
Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?” sorusuna, "Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda bir takım güzel haberleri olabilir” yanıtını verdi. Kalın, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına ilişkin ise "İhtimal kapsamında" dedi.

"Normalleşme takviminin kesin bölümleri açıklanabilir"

s-3f9fa6af9e504a07c8d6dec76dcac1574cc4d7
24 TV'de gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, salgın sonrası normalleşme sonunda ortaya çıkacak "yeni adi"in, "eski alışılagelmiş"den ayrı olacağını, maskelerle sosyal mesafeyi gözeterek ve öteki tedbirlerle yaşamaya devam edileceğini anlatarak, tedbirlerin tamamen ortadan kalkacağı tarihe ilişkin bir kehanette bulunmanın olası olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftaki Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a normalleşme takviminin oluşturulması ve tedbirlerin aşamalı olarak esnetilmesine ilişkin bir ödev verdiğini söyleyen Kalın, şunları anlattı:
"Birazcık önce de Cumhurbaşkanımızla beraberdik. Fuat Oktay Bey, çalışmanın son halini saptamak üzere olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanımız da pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bununla ilgili son değerlendirmeleri yapacaklar. Yerinde görülmesi halinde bu takvimin emin bölümleri açıklanabilir. Çoktan bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü bu tüm bakanlıklarımız ve sektörler aralarında bütün bir benzeyen güdüm ve koordinasyonla yapılması gereken bir şey."

"Cumhurbaşkanımızın 65 yaş ve üstü için güzel haberleri olabilir"

s-6c8ed53ca433065f3dd2f27d4beec0abbeec97
"65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?" sorusu üstüne Kalın, şunları söyledi:
"65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde takriben 7 milyon değin 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. 'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir."
İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, "Bilim Kurulu'nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde." dedi.

21 Mart’tan bu yana uygulanan yasak 7.5 milyon vatandaşı etkiliyor. Kamuoyunda da yasağın esnetilmesi için beklenti büyük bir oluşmuş durumda.

Onları Unuttuk mu? Yaklaşık Bir Buçuk Aydır Evden Çıkamayan 65 Yaş ve Üstü Büyüklerimiz İçin İnsanlar Endişeli -

65 yaş üstü vatandaşlar için haftasonlarında 2-3 saat kadar izin verilebileceği konuşuluyordu

65 Yaş Üstüne Haftasonları Sokağa Çıkma İzni Verilebilir -

"Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimal dahilinde"

s-b7e70852d68a4592604cb50d93c837420682c7
Kalın, halkın uyarılara uyduğunu ve vaka sayısında düşüşe geçildiğini belirterek, tedbirlerin ramazan ayı ile bayramda da devam edeceğini vurguladı."Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?" sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi:
"İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan daha sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER