Cumhurbaşkanlığı Yarışında Adı Geçen İsimden Skandal Hareket

Fransa’nın tartışılan yorumcusu Paris mahkemesi, 2016 yılında bir televizyon programında Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle 'dini nefrete dayalı tahrikte' bulunduğu gerekçesiyle Zemmour'u 5 bin Euro para cezasına çarptırdı.

Cumhurbaşkanlığı Yarışında Adı Geçen İsimden Skandal Hareket
s-c53b1db3087ccb6abbe8c97d8a7405e43f6c3b

Fransa’nın tartışılan yorumcusu

Paris mahkemesi, 2016 yılında bir televizyon programında Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle 'dini nefrete dayalı tahrikte' bulunduğu gerekçesiyle Zemmour'u 5 bin Euro para cezasına çarptırdı. 1841'de Fransa'nın Cezayir'de Müslümanlara ve Yahudilere yaptığı katliamı savunan Zemmour, 'Fransız olmak budur, ben bugün katliamı yapan General Bugeaud'nun yanındayım.' dedi. Geçen yıl Paris'te bir kişi sokakta yürüyen Zemmour'un yüzüne tükürmüştü.

Eric Zemmour kimdir?

Cezayir asıllı Yahudi bir ailede 1958'de dünyaya gelen Eric Zemmour gazetecilik kariyerine Quotidien de Paris'te başladı. 1994'ten itibaren Fransa'nın önde gelen sağcı gazetelerinden Le Figaro'nun politika servisinde çalıştı. 2009'da yaşadığı bir tartışma nedeniyle buradaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Figaro Magazine dergisinde haftalık yazılarını sürdürdü. Günümüzde televizyonlarda tartışma programlarına yorumcu olarak katılıyor.Euronews Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER