Danimarka'da Açık Rıza Gösterilmeyen Her Cinsel İlişki Tecavüz Olarak Yargılanacak

Danimarka, açık rıza dışında cinsel ilişkinin bir suç olduğunu belirleyerek tecavüz yasalarını sıkılaştırdı. The Guardian'da yer alan habere göre, Danimarka'da eski yasaya göre tecavüzle suçlanan kişinin şiddet uyguladığı ve saldırıda bulunduğunun kanıtlanması gerekir.

Danimarka'da Açık Rıza Gösterilmeyen Her Cinsel İlişki Tecavüz Olarak Yargılanacak

Danimarka, açık rıza dışında cinsel ilişkinin bir suç olduğunu belirleyerek tecavüz yasalarını sıkılaştırdı.

s-ac98eb7d88947ce6e8b366f919c307dacf819a
The Guardian'da yer alan habere göre, Danimarka'da eski yasaya göre tecavüzle suçlanan kişinin şiddet uyguladığı ve saldırıda bulunduğunun kanıtlanması gerekirken parlamentodan geçen yeni yasaya göre tecavüz artık taraflardan birinin açık rızasının olmadığı her durumu kapsayacak.

İsveç'te yargılamalar yüzde 75 artmıştı

s-85771f34c1aa685aab79bea6f9a5d7a57ae049
Danimarka Adalet Bakanı Nick Haekkerup "Bundan sonra iki taraf da rıza göstermediği her durum tecavüz sayılacak" dedi.Benzer bir yasa 2018 yılında İsveç'te gitmiş ve tecavüz yargılamalarının yüzde 75 oranında arttığı görülmüştü.Uluslararası Af Örgütü, Danimarka'nın Avrupa'da rıza dışı cinsel ilişkiyi tecavüz olarak nitelendiren 12. ülke olduğunu açıkladı. En Pahalısı Hangisi? Belçikalı Bakan, Gizli Kalması Gereken Koronavirüs Aşısı Fiyatlarını Twitter'dan Paylaştı - Hayatı Kararan Kadın, 6 Yıldır Mahkemeyi Bekliyor: Burun Ameliyatı Oldu, İki Bacağı da Kesildi - Meclis'te 'Fakirlik Edebiyatı' Gerilimi: 'Vallahi Kabak Tatlısı Değil Kuru-Pilav Yedim'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER