Danimarka İstihbarat Başkanı 'gizli bilgileri sızdırmak'tan yargılanacak

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre Lars Findsen, aralarında 2 gazetecinin de bulunduğu 6 kişiye çok gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle yargılanacak.

Danimarka İstihbarat Başkanı 'gizli bilgileri sızdırmak'tan yargılanacak


Savcılıktan yapılan açıklamaya göre Lars Findsen, aralarında 2 gazetecinin de bulunduğu 6 kişiye çok gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle yargılanacak. Findsen hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istenecek.

Savcı Jakob Berger Nielsen, "İstihbarat servisinin Danimarka'nın güvenliğini koruma çalışmaları için gerekli olan sırlarının veya diğer gizli bilgilerin dışarıdakilere aktarılması elbette ciddi bir konu" dedi.

Duruşma tarihiyle ilgili açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

2015'ten askıya alındığı 2020'ye dek FE Başkanlığını yürüten Findsen, Aralık 2021’de tutuklanmış ve 17 Şubat'ta tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Danimarka devlet televizyonu, Findsen tarafından sızdırılan bilginin, 2021'de 3 ayrı habere konu olduğunu duyurmuştu.

Basına sızdırılan bilgi ışığında yayımlanan haberlerin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının, ABD ile Danimarka arasındaki kablo anlaşması aracılığıyla başta eski Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere çok sayıda Avrupalı üst düzey politikacıyı izlemesi, Suriye'deki esir kampında DEAŞ tarafından kaçırılan Danimarka vatandaşı çocuklar ile Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi için Suriye'de ajan olarak çalışan Suriye vatandaşının İspanya'da DEAŞ militanı olarak tutuklanması olduğu söylenmişti.

Danimarka'da enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

Danimarka Merkez Bankası, ECB'yi takip ederek faiz artırdı

 

Danimarka’da ev sahipleri yüzde 4’ten fazla zam yapamayacak

 

İngiltere'nin ardından Danimarka da göçmenleri Ruanda'ya gönderecek

 

Danimarkalı patronlar yabancı işçi istiyor

 

Danimarka'da bir AVM'de silahlı saldırı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER