Davutoğlu'ndan Albayrak'a Dil Bilgisi Eleştirisi: 'Metni Gördüğümde 'Gerçek Olamaz' Dedim, İlkokul Düzeyinde Bir Türkçe'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu parti toplantısında Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'ndan Albayrak'a Dil Bilgisi Eleştirisi: 'Metni Gördüğümde 'Gerçek Olamaz' Dedim, İlkokul Düzeyinde Bir Türkçe'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu parti toplantısında Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu 'Bakanlık makamına gelmiş birinin böyle kötü Türkçe kullanmasına inanamadım' dedi. 

s-32a8098e60c9d07ab433f8d2d039b354ec93dd
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin "Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" modelinin tanıtım toplantısında açıklamalar yaptı.

Davutoğlu hem basın özgürlüğü hem de devlet teamülleri açısından hicap duyduğunu belirtti.

s-1f437df7f03bef867bab3bc440d57d71be2992
Davutoğlu "Bugün başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere sesleniyorum: Başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün. Bakanlar bunu yaparsa, yarın hangi mevkide bulunan kimlerin, nasıl davranacağı bilinemez. Türkiye Cumhuriyeti bir aşiret devleti de değildir, kabile devleti de değildir." ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın yetersiz dil bilgisi de Davutoğlu'nun gündemindeydi.

Berat Albayrak'ın Instagram Hesabından Paylaştığı İstifa Metnindeki Yazım Yanlışları Sosyal Medyanın Gündeminde Bakan Albayrak'ın istifasının bazı medya organlarında yer almamasına da değinen Davutoğlu, "Bakan istifa ediyorsa birinci muhatabı Türkiye kamuoyudur. Bilgilendirmesi gereken de özgür basındır. Ortada bir metin dolaşıyor, ne teyidi var ne tekzibi var. Demokrasilerde böyle şey olmaz" sözlerini kullandı:
Metni gördüğümde 'Gerçek olamaz' dedim. Böyle bir istifa olamayacağı için değil, Bakanlık makamına gelmiş birisinin böyle kötü bir Türkçe kullanmasına inanamadığım için... İlkokul düzeyinde bir Türkçedir. Bir aydın olarak da hicap duydum. Bu Türkçeyle bırakın Bakanlık idare etmeyi, küçük bir kurum bile yönetilemez."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER